Hvala, ker ste z nami

dec. '16

Začel se je zadnji mesec tega leta in vsi hitimo, da še postorimo, kar smo si za letos zadali. December je poseben mesec tudi zato, ker v sebi nosi polno pričakovanj in dobrih obetov za naprej. Kot otroci se veselimo novega začetka, in prav je tako, še posebej, če želimo v naslednjem letu kaj spremeniti.

Čeprav nas življenje rado preizkuša, je dobro za nas, naše zdravje in bližnje, da se trudimo biti predvsem dober človek. Pomagajmo ljudem, ki potrebujejo pomoč. Ni nujno, da za to potrebujemo denar. Veliko nam jih bo hvaležno, da jih opazimo in jim prisluhnemo. Ne le starejši, tudi mladi, ki jim danes ni lahko. Poskušajmo jih razumeti in jih tudi pohvaliti. Lepo zgodbo o tem, kako se učimo pohvaliti ljudi, je v tej številki napisala naša sodelavka Mira Dobravec.

Življenje res ni vsak dan praznik, vendar je kljub temu nekaj najlepšega, kar imamo. Veliko hvalnic življenju je napisal naš pesnik Tone Pavček. Tega mu niso preprečile niti največje bolečine ob koncu življenja, ko se je še zmogel zahvaliti za lepe in manj lepe stvari v življenju s pesmimi o angelih. Vsaka nosi svoje sporočilo, predvsem pa pesnik poudarja, da moramo biti hvaležni za lepe stvari, ki nam jih prinese življenje. Zato si moramo večkrat privoščiti stvari, ki nas napolnijo z veseljem in energijo. Privoščimo si druženje s prijetnimi in veselimi ljudmi, eno takšnih je tudi vsakoletno srečanje bralcev Vzajemnosti.

Že zdaj vam lahko izdamo, da bomo imeli 13. srečanje Vzajemnosti na začetku junija na jadranski obali v Hercegovini v Neumu. Z bralci Vzajemnosti je vedno lepo. Veliko bomo peli, plesali, se zabavali in se potepali po okolici. Ogledali si bomo dolino Neretve, se odpeljali na izlet v Dubrovnik, Mostar in Medžugorje. Podrobnejši program pa bomo objavili v januarski Vzajemnosti.

V letu, ki prihaja, vam želimo veliko zdravja, veselja in sreče, naj vam bodo zvezde ali angeli naklonjeni. Hvala, ker nas radi prebirate! Obljubljamo vam še veliko dobrih zgodb in nepozabnih druženj. 

Dekleta iz Vzajemnosti


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media