Čas za kratke rokave 

Dobro počutje | maj '17

Višje temperature marsikomu pomenijo manj razmišljanja o tem, kaj obleči. Vendar pa bo od zdaj treba paziti na vedno močnejše sonce in se z oblačili zaščititi pred njegovimi nezaželenimi vplivi. Pozabiti pa ne smemo tudi na videz oblačil. Kratki rokavi so raznolikih dolžin in tudi zelo različnih krojev z raznimi poudarki. Lahko pokrijejo nepravilnosti ali pa še pritegnejo nepotrebno pozornost.

Model brez rokavov je skoraj vedno dobro kombinirati še s katerim drugim vrhnjim oblačilom, ki ima vsaj malo rokavov, ali pa se ogrniti s širokim šalom, pareom. Na morju jih boste uporabili za zaščito pred soncem in če bo zavel hladen veter.

Klasični vstavljeni rokavi na majici, ozki ali pa malce širši, so v letošnji sezoni najpogostejši, ne pristajajo pa vsaki postavi. Bolj drobnim prav gotovo, močnejšim pa ne, saj poudarijo prsni obseg in tudi kakšen odvečen kilogram. Letos je večina zgornjih delov krojena v obliki črke A. Če vam ta oblika zgornjega dela pristaja, si jo privoščite v veliki meri. K tej liniji spadajo tudi širši rokavi, ki skrijejo marsikatero pomanjkljivost tako na rokah kot tudi zgornjem delu postave.

Bluza na prvi fotografiji sicer nima posebej všitih rokavov, je pa zato širšega kroja, in če vam je poleti rado vroče, se ne bo oprijemala in tudi ob rokavnih izrezih bo dovolj ohlapna. K temu pripomore tudi kombinacija pletenine in viskozne tkanine. Drugi model je bolj klasičen in namenjen vitkejšim rokam, ker so poudarki tudi na zaključku rokava. Ti nemalokrat pritegnejo pozornost, zato bodite previdni pri izbiri. Manj kot je poudarkov na oblačilu, manj je opazna kakšna pomanjkljivost na postavi. Na skrajno desnem modelu je vse, kar pričakujemo od modnega oblačila: cvetlični motiv, živahna barva in zanimivi široki rokavi. Je odlična ideja za popestritev oblačil iz preteklega leta in pristaja večini postav.

Tudi za tiste, ki nikakor ne želite pokazati golih rok od komolcev navzgor, se bo našel prečudovit model, pri katerem roke in rame prekriva tanjši prosojen material. Rokavi so lahko vstavljeni ali pa je bluza kar iz enega dela tkanine, ki je ravno krojena in zaradi lahkotnosti mehko pada.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media