Čezmejno sodelovanje dnevnih centrov aktivnosti

17. marec 2015

Udeleženci odprtja Avstrijskega tedna

 Z včerajšnjim odprtjem slikarske razstave Stanka Sadjaka iz Šmihela pri Pliberku se je v Dnevnih centrih aktivnosti za starejše (DCA) v Ljubljani začel »Avstrijski teden«. Ves teden v prostorih  DCA na Tržaški in Gosposvetski ulici potekajo dogodki, tako ali drugače povezani z Avstrijsko Koroško. Natančnejši program preberite na naslovu: www.dca-ljubljana.org.

Slikar Stanko Sadjak

Med drugim bo v petek, 20. marca, ob 10.30 uri, v DCA na Tržaški ulici Bernard Sadovnik govoril o današnjem položaju koroških Slovencev. Naj omenimo, da je bil Sedovnik na nedavnih lokalnih volitvah na avstrijskem Koroškem izvoljen za župana Globasnice. Poleg Franca Jožefa Smrtnika, ki že drugi mandat županuje v Železni Kapli-Beli, sta zdaj dva župana iz vrst koroških Slovencev.

Ljubljana in Globasnica sta povezani tudi preko dejavnosti za starejše. V okviru čezmejnega projekta ASSO (Avstrijsko-slovensko socialno omrežje), ki ga delno sofinancira Evropska unija, so namreč v Globasnici lansko jesen odprli dnevni center aktivnosti ter informacijsko pisarno za starejše. Zanimanje za dejavnosti (računalništvo, angleški jezik, plesni tečaj, meditacija, telovadba, kuharski tečaj, predavanja in druge dejavnosti) je veliko tako med slovensko kot med nemško govorečimi občani Globasnice in okoliških krajev. Center je rezultat čezmejnega prenosa znanja in izkušenj ter daje priložnost za obogatitev vsebin, ki spodbujajo medkulturni dialog ter spoznavanje kulturne in naravne dediščine sosednjih držav in obmejnih regij.

A. Ž., fotografiji: Janez Platiše


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media