Z otvoritve oskrbovanih stanovanj na Škofljici

11. april 2016

Trak sta prerezala direktor Nepremičninskega sklada Florijan Bulovec in župan Občine Škofljica Ivan Jordan.

V mirnem in lepem okolju na Škofljici, v neposredni bližini Doma starejših, zdravstvenega doma in lekarne je Nepremičninski sklad pokojninskega in invalidskega zavarovanja zgradil objekt s 30 oskrbovanimi najemnimi stanovanji, ki so jih slovesno predali svojemu namenu minuli petek, 8. aprila.

V treh etažah je 10 stanovanj, površine 38 – 42 kvadratnih metrov, 15 stanovanj, površine 50 – 52 kvadratnih metrov in 5 stanovanj, površine 58 – 69 kvadratnih metrov. Stanovanja so namenjena starejšim od 65 let, ki jim zdravstveno stanje omogoča samostojno bivanje. Prilagojena so gibalno oviranim osebam, opremljeni sta le kuhinja in kopalnica, ostale prostore si stanovalci lahko opremijo po svojem okusu. Za stavbo so uredili tudi prijeten park s klopmi, zeliščnimi gredicami in fitnes napravami. Bližina doma starejših občanov omogoča uporabo njihovih storitev, na voljo je tudi klic v sili 24 ur na dan. Najemnina znaša od 257 do 470 evrov mesečno, poleg najemnine je treba plačati še redne stroške. Večina oskrbovanih stanovanj na Škofljici je že oddanih, sicer pa Nepremičninski sklad gradi najemna oskrbovana stanovanja še v Brežicah in Izoli.

Za prijetno vzdušje na petkovi otvoritvi so poskrbeli nastopi otrok iz Osnovne šole Škofljica, za novo pridobitev v kraju se je direktorju Nepremičninskega sklada Florijanu Bulovcu zahvalil tudi župan Občine Škofljica Ivan Jordan. Predstavila sta se tudi prva najemnika, sicer pa prihajajo stanovalci iz Škofljice in bližnje okolice, Ljubljane in tudi od drugod. Investicija je vredna 3,7 milijona evrov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž 

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media