Jonatan, prijatelj otrok z rakom

26. maj 2016

Se je morda sin, hčerka, nečak, vnukinja ali kdo od otrok, ki jih imate radi, znašel tam, kjer ne bi smel biti – na onkološkem oddelku pediatrične klinike? So mu postavili diagnozo:  rak ... limfom ... levkemija ... tumor ... ali kaj podobnega? Vas boli srce, vas je strah in ne znate pomagati ne njemu ne sebi? Z vami so pripravljeni deliti stisko starši, ki so to pot že prehodili. 

Medtem ko za bolne otroke skrbi medicinsko osebje, so namreč starši bolj ali manj prepuščeni svoji bolečini, občutkom nemoči, strahovom, jezi, tudi obupu. Izkušnja nekoga, ki je to težko pot že prehodil, je zato toliko bolj dobrodošla. Podporo, razumevanje, nasvete, predvsem pa tolažilno ramo starši otrok z rakom dobijo v društvu Jonatan Prijatelj. Ti širokosrčni ljudje svoje izkušnje, nasvete, pomoč, predvsem pa prijazno besedo nesebično delijo s tistimi, ki so trenutno v stiski. Poleg tega pripravljajo humanitarne akcije, starše vabijo na prireditve, kjer lahko vsaj za uro ali dve pozabijo na skrbi, pripravljajo druženja družin z rakom ...

Če jih pokličete ali jim pišete, vas bodo sprejeli vas bodo s toplim objemom: Elizabeta: elizabetakos1968@gmail.com, tel. št.: 031 374 733; Janez: janez.logar4@siol.net, tel. št.: 040 239 342; Tatjana: tatjana.kruder@siol.net, tel. št.: 031 669 154; Jasna: jasna.korbar@guest.arnes.si, tel. št.: 041 375 727; Štefka: stefka.rebersak@gmail.com, tel. št.: 070 833 285.

Če pa želite pomagati pri delovanju društva, lahko to storite tako, da pošljete SMS-sporočilo z besedo JON na številko 1919 in darujete 1 evro.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media