Zdus ne dovoli manipuliranja s programom Starejši za starejše

15. junij 2016

Podpredsednica in podpredsednik Zdus: Vera Pečnik in Janez Sušnik

Vodstvo Zveze društev upokojencev Slovenije je na včerajšnji novinarski konferenci pojasnilo dogovor z ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v zvezi s financiranjem programa Starejši za starejše.

Podpredsednik Janez Sušnik je povedal, da so ministrico Anjo Kopač Mrak zaprosili za večji prispevek države, saj programu Starejši za starejše primanjkuje sredstev, zato se nova društva vanj ne vključujejo.  Ministrica je odgovorila, da so sredstva že porazdeljena, da pa bo s prerazporeditvijo sredstev poskušala zagotoviti denar za program. Ob tem je pojasnila, da bo nov razpis za dodelitev sredstev že jeseni.

Kot je dejal Janez Sušnik, so bili v Zdusu s pojasnilom zadovoljni, ne vedo pa, kaj je ministrica povedala stranki DeSUS, saj pri pogovoru niso sodelovali. Dodal je še, da naj bi se Mateja Kožuh Novak in Ivo Vajgl trudila pridobiti sredstva za program Starejši za starejše, vendar obenem poudaril, da tako vodstvo Zdus kot vodstvo programa Starejši za starejše nasprotujejo manipulaciji s programom, ki je v celoti Zdusov. Manever Karla Erjavca je zanje nesprejemljiv, predmet interpelacije proti ministrici pa naj ne bi bilo izredno usklajevanje pokojnin. Glede tega so dobili soglasje pri vseh strankah, pa tudi predsednika vlade Mira Cerarja.

Janez Sušnik je še poudaril, da Zdus v svojih prizadevanjih za izboljšanje položaja starejših sodeluje z vsemi političnimi strankami, prav posebej pa ni povezan z nobeno.  Zato tudi ne želijo, da bi se politične stranke vtikale v Zdusove notranje zadeve.

Povzeto po sporočilu za javnost, Foto: ZDUS


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media