Spoznajmo ptice v naši bližini

8. julij 2016

Kričava čigra

 V Ljubljani, Zeleni prestolnici Evrope 2016 je julij namenjen spoznavanju  biotske pestrosti. Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) pripravlja nekaj delavnic in predavanj v katerih je rdeča nit bo predstavitev ptic, ki živijo v mestu in okolici ter promocija ukrepov, s katerimi lahko vsak od nas prispeva k varstvu narave in povečanju pestrosti rastlin in živali.

 Kako lahko pomagamo naravi v mestu in na podeželju? je naslov predavanja, ki ga pripravljajo člani društva, sicer prostovoljci, v četrtek, 7. julija, ob 17. 30 uri v informacijski točki Zelene prestolnice pred mestno hišo v Ljubljani. Nato se bodo udeleženci sprehodili po ulicah in parkih Ljubljane in si ogledali konkretne primere.

V soboto, 9. julija, boste lahko izvedeli več o pticah, ki živijo v ljubljanski občini. Informativna stojnica društva bo na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli med 10. in 12. uro ter med 16. in 20. uro.

Tudi v sredo, 13. julija, bo stojnica društva na začetku Jakopičevega sprehajališča v Tivoliju med 17. in 22. uro. Ob 20. 30 se boste od tam odpravili na izlet po parku in raziskali, katere živali bedijo po sončnem zahodu, prisluhnili skovikanju sov, opazovali neslišni let netopirjev in si ogledali različne vrste nočnih žuželk. V primeru dežja bo dogodek naslednji dan.  

V soboto, 16. julija, med 10. in 13. uro  pa vabljeni na delavnico: Ptice, naše someščanke, na kateri boste mali in veliki ljubitelji ptic spoznavali ogrožene ptice kmetijske krajine ter izdelovali gnezdilnice za ptice, ki jih boste lahko odnesli domov.

 

A.  Ž. foto, arhiv DOPPS


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media