Otroški bazar – zabava, nasveti, dobrodelnost

7. september 2016

 Otroški bazar je ena večjih sejemskih prireditev, ki ponuja doživetja za vso družino. Letos bo potekal že enajstič, od petka, 9., do nedelje,  11. septembra, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na več kot 140 razstavnih prostorih bodo obiskovalci spoznavali raznovrstno ponudbo izdelkov in storitev za otroke in starše (tudi ponudbo spletnih trgovin), ob nakupih pa izkoristili sejemske popuste. Vse tri dni pa se bo zvrstilo še mnogo drugih dogodkov.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, ki bo v petek uradno odprla prireditev, se bo ob 14. uri poleg številnih strokovnjakov udeležila okrogle mize na temo nekaznovanja otrok. 

Ta dan bo živahno tudi v medgeneracijskem kotičku, kjer bodo potekale številne aktivnosti, ki jih pripravljajo upokojenci osrednje slovenske pokrajine v okviru Dnevnih centrov aktivnosti Ljubljana. Dedki, babice in otroci se bodo lahko družili na plesni delavnici Zumba za vse generacije, in skupaj ustvarjali na delavnicah Gumbasto drevo in Bralno znamenje.

Na odprtem odru se bodo vrstili številni plesni in gledališki nastopi otrok iz vrtcev in osnovnih šol, pa tudi igrana predstava Maša in Medved in Maček Muri, baletna predstava Ledena pravljica ter za zaključek bazarja koncert Ribiča Pepeta z revijo Plesnega mesta.

Med novostmi letošnjega Otroškega bazarja so Bazarkova ustvarjalnica in bralnica z založbo Morfem, kjer bodo gostovali pisatelji Andrej Predin, Milan Dekleva in Tatjana Pregelj Kobe, Eksperimentalni  kotiček ter Bazarkova kuhinja z znanimi obrazi (zmagovalca šovov Gostilna išče šefa Tomaš Javurek in MasterChef Slovenija Darko Klemen, ter poznavalci zdrave kuhinje: Marija Merljak, Irena Tomažin, Luka Korenčič in Emilija Pavlič). V dvorani Kocka/A2 bo postavljen Bazarkov športni park z različnimi športnimi disciplinami, plezalno steno, bowling stezo in kinom. Kar bo verjetno najbolj navdušilo male obiskovalce pa bo drsališče s pravim ledom, ki ga bodo postavili na zunanji ploščadi. Pravzaprav se bodo lahko vsi družinski člani preizkusili na interaktivnem drsališču i-Lucky Land, na ledeni stezi za curling, se fotografirali s posebnimi fotoaparati, integriranimi v drsališče, ali se pomerili v kakšni ledeni aktivnosti. Tudi letos ne bodo manjkale živali iz ZOO Parka Rožman, svoje delo in opremo pa bodo predstavili policisti, jamarji, potapljači, kinologi, gorski reševalci in gasilci.

Organizatorji bazarja vedno poskrbijo tudi za dobrodelno plat prireditve. V akciji »PODARI ZVEZEK« bodo zbirali nove šolske potrebščine, ki jih bodo prek Mestne Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje podarili otrokom iz socialno šibkih družin. Skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) pa bo potekala dobrodelna dražba športnih rekvizitov najuspešnejših slovenskih športnikov – med drugim bodo na voljo tudi štartna številka Robija Kranjca, podpisan dres Anžeta Kopitarja in slovenske hokejske reprezentance, podpisana dres in žoga slovenske košarkarske reprezentance, dres s podpisi prejemnikov medalj v OI Rio2016, tekaški čevlji Matica Osovnikarja ipd. Izkupiček iz prodaje bo namenjen Fundaciji za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij.

Sejem bo odprt od 9. do 19. ure,  na voljo bodo tudi  enodnevne družinske vstopnice (največ dva odrasla, otroci neomejeno). Več informacij preberite na spletni strani www.otroskibazar.si.

 Fotografiji: arhiv Proeventa 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media