Veliko petja, plesa in dobre volje

29. september 2016

Drugi dan festivala (F3ŽO) je bil prav tako živahen. Zvrstilo se je več predavanj, okroglih miz in delavnic, vrvelo je od razstavljavcev, obiskovalcev in številnih nastopajočih. Predstavili so se najboljši pevci, igralci in plesalci med seniorji iz Slovenije in tujine.

Predavanje, ki ga je pripravila Vzajemnost o Možganskem fitnesu, je pritegnilo zelo veliko ljudi. Trenerka spomina Jasmina Lambergar je dala veliko napotkov za vsakdanje urjenje spomina. Na koncu so obiskovalci z njeno pomočjo uspešno opravili zahtevno nalogo - zapomnili so si deset športnih disciplin v točno določenem zaporedju.

Zanimanje obiskovalcev je pritegnila tudi okrogla miza o varnem staranju, ki jo je pripravil Inštitut Antona Trstenjaka. Spregovorili so o nasilju nad starejšimi, ki ga je največ v domačem okolju, čeprav je zelo malo prijav. Ostareli starši namreč težko prijavijo svoje otroke, ker jih je sram, poleg tega imajo občutek krivde, da se jim to dogaja. Dr. Jože Ramovš je spregovoril še o institucionalnem nasilju, policist kriminalist pa je predstavil varovalne ukrepe, kako naj starejši ravnajo, če so ogroženi.

Tudi jutri, v petek, se obeta zanimiv program. Če festivala še niste obiskali, imate še čas, da začutite njegov utrip. Vabljeni tudi na stojnico Vzajemnosti v prvem preddverju v neposredni bližini Odprtega odra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media