Z električnimi vozili po Žalah

27. oktober 2016

V času pred Dnevom spomina na mrtve je ob pokopališčih vedno gneča. V Ljubljani zato upravljavci pokopališč priporočajo, da se pripeljete z avtobusi mestnega potniškega prometa, ki bodo vozili pogosteje. Pozorni bodite le v nedeljo, 30. oktobra, ko bodo zaradi maratona zapore cest v okolici Žal vse do 16. ure.

Sicer pa v dneh do 1. oktobra na starem in novem delu pokopališča Žale invalidom in starejšim, ki težko hodijo omogočajo brezplačne prevoze z električnim vozilom. Vozi med 9. in 17. uro , s 1. postaje krene ob polni uri, z 8. postaje pa na pol ure. Vmes se ustavlja na osmih postajališčih, poleg katerih so postavljene klopi:

  1. Pri cerkvi Sv. Križa pri glavnem vhodu na pokopališče Žale,
  2. v bližini Lipe sprave in italijanskega pokopališča,
  3. na križišču PST in glavne poti na pokopališču,
  4. na PST pri fontani »Kamen življenja«,
  5. na križišču Poti med javorji in Poti med akacijami,
  6. na križišču Poti med javorji in Poti med gabri,
  7. pri vhodu na oddelek D7 in D9,
  8. pri zvončku Navček.

Kavalir bo vozil tudi na Žalah.

 Do vključno 31. oktobra pa po pokopališču med 9. in 17. uro krožita še dve dodatni električni vozili Kavalir. Popeljeta vas do želenega groba (oz. kolikor blizu je možno) in vas potem odpeljeta nazaj na izhodišče (oz. kamor želite). Lahko ju pokličete tudi na telefonsko številko 031 666 332. Prvega novembra prevozov ne bo!

Dobrodelna prodaja sveč

Podjetje Žale, d.o.o. v sodelovanju s svečarstvom Jurkovič, tudi letos organizira tradicionalno dobrodelno prodajo sveč na stojnici pred cerkvijo Svetega Križa na Plečnikovih Žalah do vključno 1. novembra. Zbrana sredstva bodo podarili ZPM Ljubljana Moste - Polje za izvajanje projekta »Volja vselej najde pot«, v katerem družinam v stiskah pomagajo s finančno, materialno in psihosocialno pomočjo ter vključevanjem v organizirane dejavnosti in delavnice.

 Informacije o grobovih

Na spletni strani www.zale.si/sl/Iskalnik_grobov/ lahko poiščete grob pokojnika, če se nahaja v bazi podatkov in v kolikor svojci niso prepovedali objave. V iskalnik vpišete ime in priimek pokojnika, ki ga iščete in po možnosti še letnico rojstva ali smrti. Ko kliknete ime pokojnika, ki ga je našel iskalnik, se na načrtu pokopališča prikaže pot do groba iskanega pokojnika. Načrt z vrisano potjo lahko natisnete. 

Oba praznična dneva, torej 31. oktobra in 1. novembra, pa bo pred vhodom na stari del pokopališča Žale (pri cerkvi Svetega križa) informacijska točka, kjer boste med 9. in 16. uro prejeli osnovne informacije o lokaciji grobov. Prav tako lahko  te informacije najdete na infomatih ob poslovalnicah Plečnikove cvetličarne.

 A. Ž. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media