Prešeren december 2016 v Ljubljani

24. november 2016

 Jutri, v petek, 25. novembra, se bo v Ljubljani začelo veselo božično-novoletno dogajanje. Na Prešernovem trgu se bodo po kratkem kulturnem programu in nagovoru župana ob 17.15 prižgale lučke praznične osvetlitve v mestu.

Prižig lučk običajno pospremi navdušena množica, ki se potem razlije med stojnice ali na brezplačne glasbene, gledališke, otroške in še kakšne prireditve, ki jih v naslednjih tednih ne bo manjkalo. Dostop na prireditve bo lažji, saj bo vse do prvega januarja mogoče brezplačno parkirati na Vodnikovem trgu (tržnica) in sicer od ponedeljka do sobote: od 18.30 do 5. ure zjutraj, ob nedeljah in prazniki pa ves dan, do 5. ure naslednjega dne.

Praznični sejmi

Na Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu ter Cankarjevem nabrežju bodo vse do prvega januarskega dne v prihodnjem letu odprte sejemske hiške s kulinarično ponudbo in številnimi izdelki za razvajanje sebe oziroma obdarovanje drugih. Največ stojnic bo tudi letos na Bregu, kjer bodo  pred Zoisovo palačo vse do 8. januarja 2017 spet stale jaslice iz slame. Vse figure so v naravni velikosti.

Prihaja Miklavž

Na Prešernovem trgu bo med 3. in 6 .decembrom Miklavžev sejem. Na prodaj bodo suho sadje, sladkarije ter različna darila, primerna za tradicionalno obdarovanje.  Miklavž pa se bo 5. decembra  spustil z vzpenjačo na Krekov trg, kjer ga bo pričakalo spremstvo. Skupaj s parklji in zborom angelčkov, ki bodo otrokom delili pecivo, sadje in bombone, se bo odpravil do Prešernovega trga.

V parku Zvezda pa bodo od 3. do 23. decembra imeli svoj kotiček otroci. Vsako popoldne, od 16.30 ure dalje,  bodo ustvarjali v Čarobnem gozdu, si ogledali kakšno predstavo, zapeli, zaplesali ...

O dogajanju v Ljubljani po miklavževanju vas bomo sproti obveščali ...

 Foto: www.visitljubljana.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media