Z Urbanom po Ljubljani

1. december 2016

Urban, električni vlak, ki vozi po mestnem središču.

 Praznično okrašena Ljubljana je gotovo (še) eden od povodov za decembrski obisk glavnega mesta. Najbolj udobno si središče mesta lahko ogledate med vožnjo z električnim vlakcem. Urban namreč vozi po turistični krožni poti, ki povezuje najpomembnejše mestne znamenitosti. Do konca decembra velja  promocijska cena voženj.

Vožnja traja dobro uro, saj krožna pot povezuje glavne mestne znamenitosti od Mestne hiše do Ljubljanskega gradu, Špico z izhodiščem za Botanični vrt, Trnovski pristan, Plečnikovo hišo v Krakovem, rimski zid, Križanke, prenovljeno Slovensko cesto, Kongresni trg, Parlament in Prešernovo cesto. Potniki na poti vidijo  Opero, Moderno in Narodno galerijo, zapeljejo se po Cankarjevi cesti do Slovenske ceste in postajališča Ajdovščina ter nato po Dalmatinovi ulici in Miklošičevi cesti, čez Prešernov trg pa pot nadaljujejo do končne postaje pri Mestni hiši.

Električni vlakec se na pot odpravi štirikrat na dan izpred začasnega postajališča na Stritarjevi ulici v bližini magistrata. Potniki lahko vstopajo in izstopajo tudi na drugih postajališčih, ki so označena z zelenimi tablami. Prva vožnja je ob primernem vremenu vsak dan ob 11. uri, naslednje pa ob 13.,15. in 17. uri. Pa še ena dobra novica, do konca letošnjega leta velja promocijska (prepolovljena) cena:  in sicer 4 evre za odrasle in dva evra za otroke. vozovnico plačate pri vozniku z gotovino, Urbano, z Mobilno aplikacijo Urbana, z Moneto ter nekaterimi plačilnimi karticami.

 Urban je prilagojen tudi za potnike z oviranostmi, zanje je rezerviran en prostor na vlakcu. Skupine naj se predhodno najavijo v turističnem centru (TIC), da jih bo spremlja tudi vodnik in jim znamenitosti podrobneje predstavil.

Točen vozni red lahko preverite na spletni strani: www.lpp.si in na postajališčih krožne trase.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media