Dobro jutro s hrano za več mišične mase

7. december 2016

Marija Merljak že nekaj let sodeluje tudi na srečanjih bralcev Vzajemnosti.

 V petek, 9. decembra, vas od osme ure dalje vabimo pred televizijske sprejemnike. Verjetno poznate oddajo Dobro jutro, ki jo vsako jutro med delovnikom pripravljajo na prvem programu Televiziji Slovenija? Veste tudi, da ima ob petkih svojo rubriko naša dolgoletna sodelavka in strokovnjakinja za zdravo prehrano Marija Merljak. Ta petek pa bo njena rubrika potekala pod pokroviteljstvom  revije Vzajemnost, zato vas še posebej vabimo k ogledu!

Marija Merljak bo tokrat delila nasvete o hrani za izboljšanje mišične mase. Kar 40 odstotkov naše telesne teže predstavljajo skeletne mišice, ki skrbijo, da je naše telo čvrsto in v formi. Z leti izgubljamo mišičnino (veliko k temu pripomore tudi stres!) , zato potrebujemo poleg gibanja tudi ustrezno hrano, ki pomaga ohranjati zdrave mišice.

Delavnice Marije Merljak so vedno dobro obiskane.

Kaj je dobro jesti, boste slišali v oddaji, povabljeni gostje pa bodo nekatere jedi skuhali ali že pripravljene prinesli na pokušino, saj snemanje poteka v živo, tokrat pred gostiščem Livada v Ljubljani. Člani Društva Funšterc team Boben-Čeče nas bodo naučili narediti funštrc ali knapovo sonce; Slavko Perc iz Vodrancev v Prlekiji bo predstavil čurke (kašnate klobase z ajdovo in proseno kašo in z mesom) in prleški sirek; veterani Združenja Sever iz  Rogaške Slatine pa se bodo pohvalili s štajerskimi kolinami in »zavihjačo« (skutino potico).

Brez dejavnih upokojencev seveda ne gre. Tako bodo članice in člani DU PBS Slovenije (upokojenci Telekoma, Pošte in Poštne Banke Slovenije) poskrbeli za jedi na žlico, članice in člani DU Metlika pa bodo predstavili nekaj značilnih belokranjskih jedi. V Društvu upokojencev Kamnik dobro kuha in poje sekcija ljudskih pevk Predice, ki  bodo prinesle s seboj češpljevo kašo in tuhinjske žlinkrofe z ocvirki, članice turističnega društva in društva upokojencev Dravlje pa  šaro, hlebčke in štraube.

Posebej zanimivo »prtljago« pa bodo prinesle s sabo članice Društva žena in deklet na podeželju Cerknica -  Klasje, saj bodo postavile čisto posebne jaslice iz orehovih lupin, testa in koruznega ličja. 

Če živite v Ljubljani ali v bližnji okolici, le pridite pred gostišče Livada, kjer bo potekalo snemanje. Tako boste od blizu slišali nasvete in vse dobrote tudi poskusili. Pa še kakšno ljudsko pesem boste lahko zapeli z udeleženci. 

A. Ž., fotografiji: J. D.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media