Naj ne mine dan, da ne bi naredili nekaj dobrega

23. marec 2017

Dr. Janez Gabrijelčič

Rastoča knjiga ni le knjiga, je gibanje, ki se mu pridružuje vse več ljudi, ustanov, društev po Sloveniji in tudi po svetu – najdemo jo že v 12 držav sveta. Ljudi spodbuja k branju, pisanju in k odličnosti na vseh področjih življenja in dela. Pridružili so se ji tudi v Društvu upokojenih pedagoških delavcev Slovenije (DUPDS), ki je uvod na včerajšnjem srečanju članov v prostorih Ministrstva za šolstvo v Ljubljani kulturno obarvalo in ga posvetilo Rastoči knjigi. Obiskal jih je tudi idejni oče gibanja dr. Janez Gabrijelčič in predsednik Društva Rastoča knjiga akademik dr. Boštjan Žekš. »Naj ne mine dan, da ne bi naredili nekaj dobrega zase, za bližnje in za skupnost,« je poudaril sporočilo deklice z Rastočo knjigo dr. Gabrijelčič. Spomenik deklice v Ljubljani je v Spominskem parku Navje, pridružujejo pa se ji deklice z Rastočo knjigo po celi Sloveniji, v kratkem naj bi dobili tudi babico z Rastočo knjigo v novomeškem domu starejših.

Društvo upokojenih pedagoških delavcev je predstavilo tri društvene Rastoče knjige. Vinko Cedilnik iz celjske sekcije je prikazal, kako je nastajala njihova foto knjiga, kjer so v minulem letu zabeležili razna druženja njihovih članov, prireditve, predavanja in tudi sodelovanje med generacijami, pri čemer so dali poudarek na prijateljstvo.

Učenci OŠ Savsko naselje

Vsako leto društvo sodeluje tudi na F3ŽO,  kjer strokovna komisija upokojenih pedagoških delavcev pod vodstvom Metke Čepič izbira najboljše prispevke, ki jih pošiljajo na natečaj otroci iz osnovnih šol iz cele Slovenije. Za to priložnost so učenci iz ljubljanske osnovne šole Savsko naselje prebrali nekaj odlomkov iz nagrajenih prispevkov.

Hudomušen nastop žensk z Reke

Veliko navdušenje pa je požel nastop žensk iz Reke - obiskovalk dopolnilnega pouka slovenskega jezika, ki ga na Hrvaškem že leta predano vodi Dragica Motik. Na simpatičen način so zaigrale humoresko Frana Miličinskega o tem, kako so Butalci šli po vino in igro prepletle še s slovenskimi ljudskimi pesmimi.

Predsednica DUPDS Vida Bogataj in predsednik Zdus Janez Sušnik

Srečanja se je udeležil tudi predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, ki je predsednici Društva upokojenih pedagoških delavcev Slovenije Vidi Bogataj podelil veliko plaketo Zdus za predano delo v društvu. 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media