Četrt stoletja Festivala Lent

23. junij 2017

  V Mariboru se drevi z opero La Traviata in vrsto drugih dogodkov začenja Festival Lent, ki vstopa v 25 leto delovanja. Med drugim bodo gostili irskega glasbenika Boba Geldofa, muzikal Jesus Christ Superstar v izvedbi Mestnega gledališča iz Brna ter spektakel na Dravi v izvedbi francoske gledališke skupine Ilotopie.

Letos bodo do 1. julija med drugim gostili folklorne skupine iz Kube, Bocvane, Gruzije, Hrvaške, Madžarske in Bolgarije ter koncerte zasedb S.A.R.S, The Real McKenzies, GoGo Penguin, Hot 8 Brass Band, Pharoah Sanders Quartet, Omar Sosa Quarteto Afeocubano, Psihomodo Pop, Zabranjeno pušenje in Iztoka Mlakarja. Na glavnem prizorišču -  na Trgu Leona Štuklja bodo med drugim izvedli baletni triptih Favn - Carmen - Bolero Slovenskega narodnega gledališča Maribor. 

Za ljubitelje kulinarike bo še vedno na voljo Sladolent, za družine in otroke pestro dogajanje v Mestnem parku, na svoj račun bodo prišli tudi športni navdušenci ter ljubitelji stand upa in uličnega gledališča. Zunanji avditorij Lutkovnega gledališča Maribor je rezerviran za jazz in komedije, Vetrinjski dvor za otroške predstave, Dvorana Union za klasično glasbo, v okviru programa Živo mesto pa bodo zaživeli še med letom manj živi kotički Maribora.

 Četrt stoletja festivala prikazuje razstava v Minoritski cerkvi, ki so jo odprli že v sredo, letošnja posebnost pa bo tudi predstava na vodi Aqua Forte v izvedbi skupine Ilotopie, s čimer želijo opomniti na pomen Drave za življenje v Mariboru in posledično tudi za Festival Lent. S tem želijo tudi nadomestiti odsotnost plavajočega odra, ki pa naj bi po zagotovilih župana znova stal že prihodnje leto.

Povzeto po STA 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media