Prenehanje kajenja je dobra odločitev

7. avgust 2017

 V Sloveniji še vedno kadi skoraj vsak četrti odrasli prebivalec. Marsikateri je že večkrat poskusil odnehati, a brez podpore domačih in tudi širšega okolja to le redkim uspe. Vendar se velja potruditi, opustitev kajenja je namreč koristna za zdravje v kateremkoli obdobju življenja. 

Kadilci, ki si želijo prenehati s to škodljivo razvado, zlahka najdejo strokovno pomoč, izbirajo lahko celo med različnimi oblikami. V zdravstvenih domovih se lahko odločajo med skupinskim in individualnim svetovanjem za opuščanje kajenja. Za obisk ne potrebujejo napotnice osebnega zdravnika.

Brezplačni svetovalni telefon

Tistim, ki želijo opustiti kajenje ali potrebujejo pomoč pri vzdrževanju abstinence, je na voljo tudi svetovalni telefon: 080 27 77 . Klic je brezplačen, telefonska številka pa deluje vsak dan, tako med delovnikih, kot tudi med vikendi in prazniki med 7. in 10. uro ter med 17. in 20. uro. Ta telefonska številka je objavljena tudi na embalažah tobačnih izdelkov.

Uporabnikom usposobljeni svetovalci posredujejo informacije o škodljivosti kajenja, prednostih ne-kajenja in informacije o tem, kako opustiti kajenje. Nudijo jim tudi strokovno in anonimno podporo v času opuščanja kajenja in v času vzdrževanja abstinence.

Komentiraj članek

Komentiranje je na voljo naročnikom. Za komentiranje članka se prosim prijavite tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.

© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media