Moč ji je dala tretja univerza

Dobro počutje | jul. '16

ŠE LEPŠE Z VZAJEMNOSTJO

Silva Rupar pred preobrazbo ...

Silva Rupar iz Ljubljane je nežna in krhka gospa, ki ji je življenje naložilo velika bremena. A jih nekako rešuje in premaguje. Pred 22 leti se je invalidsko upokojila, pred 15 leti pa se je vpisala na univerzo za tretje življenjsko obdobje, za katero pravi, da jo je rešila in jo z veseljem obiskuje še danes. Ličila se ni nikoli, razen ustnic, rada je naravna, zato se je najprej nekoliko zadržano, potem pa zadovoljno prepustila preobrazbi naših strokovnjakinj.

Že v času mature je zanosila, in čeprav se je vpisala na Višjo upravno šolo, je ob otroku zaključila le en letnik, šolanje je opustila in se zaposlila kot bančna uslužbenka. Zaradi bolezni se je invalidsko upokojila, in kot da že to ne bi bilo dovolj, sta pred leti zbolela za rakom še oba njuna sinova Gregor in Jure. Pravi, da je bilo zelo hudo in niti sama ne ve, kako je vse to zmogla, je pa družina kljub vsem hudim preizkušnjam ostala skupaj. Da je ostala močna in trdna, ji je veliko pomagalo obiskovanje Univerze za tretje življenjsko obdobje, kjer se je leta 2001 vpisala v krožek ustvarjalnega pisanja. Veliko je pisala in njene zapise so zelo pohvalili. »Šele s pisanjem sem se zavedala, da obstajam in da sem tudi jaz nekaj vredna,« pove. Nadaljevala je v krožku o medsebojnih odnosih in komunikaciji.

Sijoča in z novo energijo

... in po njej

Silva zelo rada bere, rada ima vse, kar je lepo, še posebej rože in živali. Všeč ji je tudi Vzajemnost, ker v njej najde vse sorte zapisov – od osebnih izpovedi, kuharskih nasvetov do predlogov za izlete. Predvsem pa zato, ker je pozitivna revija in je v njej veliko fotografij.

Stilske spremembe se je kar malce bala, sama se ne liči, razen ustnic, in tudi lase ima najraje spete. Tej njeni želji sta sledili tudi frizerka Tanja in vizažistka Urša. Na koncu je bila Silva navdušena nad spremembo, ker je bila v njenem slogu, domov je odšla sijoča in z novo energijo.

Frizerka Tanja iz salona Harologi je Silvine lase pobarvala s čokoladno rjavo barvo, nekoliko izravnala dolžino, na koncu pa jih je spela v slavnostno pričesko.

Vizažistka Urša, ki predstavlja podjetje Oriflame, je s tekočim pudrom najprej izenačila polt in tako zaščitila kožo tudi pred soncem. Za to je uporabila nežen puder, potem pa z rdečilom za lica poudarila obliko obraza. Zeleno barvo oči ji je poudarila z vijoličastimi toni. Temno senčilo ji je nanesla na zunanjo stran veke, svetlo pa na notranjo in tako optično povečala oči. Za piko na i pa je dodala še malo bleščic. Ustnice ji je poudarila s kombinacijo šminke v ciklamnem in naravnem odtenku.

Če si želite novo pričesko in nasvete, kako se naličiti, vas, drage naročnice, vabimo, da nam pišete na naslov: Vzajemnost, Dunajska 109, 1000 Ljubljana, ali po elektronski pošti: urednistvo@vzajemnost.si s pripisom: Še lepše z Vzajemnostjo. Ne pozabite napisati svojih podatkov (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, če ga imate, telefonsko številko) in na kratko opišite, zakaj si želite spremembo. Zaželeno je, da nam pošljete tudi svojo fotografijo. Morda bomo izžrebali prav vas.

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media