Vzrok za mnoge bolezni tiči v strahu

Dobro počutje | dec. '16

"Kavkaška medicina išče vzroke bolezni na meridijanih, s kombinacijo hrane pa "ustvarja" zdravila" pravi Ina Sahrokova.

Na temeljih starodavne kavkaške medicine Ina Sahrokova pomaga ljudem z različnimi zdravstvenimi težavami. »Preventiva in tudi zdravilo kavkaških ljudi je hrana. Bacile pri nas doma na primer preganjamo z debelo narezano čebulo in česnom, saj ta 'porcija' čisti prostor.« Je pa ta porcija uporabna le en dan, nato jo zavržejo in narežejo nove »odganjalce bacilov«. Ima pa tudi veliko nasvetov za resne težave: »Ker v zimskem času človek bolj globoko občuti žalost, osamljenost, razočaranja itd., je tudi težav s sklepi več. Kajti žalostna čustva se pogosto odrazijo v sklepih, še zlasti pa v desnem kolenu.

Proti tem težavam priporočam, da 30 gramov lovorovih listov namočite v 250 ml olivnega olja. Zmes naj 14 dni počiva v steklenem kozarcu, in sicer v temnem in hladnem prostoru, ne pa v hladilniku. Nato jo precedite in z njo mažete boleče predele – učinkovito in brez negativnih stranskih posledic.« Ljudem, ki imajo pogosto boleč hrbet oziroma fibromialgijo (kronični mišično-skeletni sindrom), pa učinkovito pomagajo tople kopeli, ki jim dodamo 6 kilogramov soli in 6 litrov jabolčnega kisa. Tako kopel si pripravimo vsak drugi dan – skupno pa desetkrat. Po topli kopeli pa moramo poskrbeti, da nam je še ves dan toplo.

Zdraviti je treba korenine

Kavkaška medicina se orientira po meridijanih in pravi, da izvor bolezni ni v organu, ki nas boli, ampak drugje. »Tudi vzrok za suho vejo na drevesu ni v veji sami, ampak v koreninah,« je slikovita Ina Sahrokova. Predstavi primer težav s kolkom, ki so bile tako hude, da je pacient čakal že na operacijo. Pomoč, osredotočena na njegov želodec, pa je težave s kolkom pregnala, zato operacija ni bila več potrebna. »Na poti posameznega meridijana je treba iskati vzroke za bolezensko stanje. Pri sivi mreni sem se zato osredotočila predvsem na presnovo. Podobno je pri šumenju v ušesih oz. glavi, pri naglušnosti – tudi v takih primerih kavkaška medicina zdravi najprej želodec.« Pravi tudi, da je strah, ki si ga ne priznamo (tako kot stres), lahko usoden za žolč in jetra. Pri težavah z jetri svetuje, da tri tedne uživamo po eno žličko zmletega zrnja pegastega badlja, ki ga vmešamo v jogurt, še bolje pa v kefir ali sirotko. Kaj pa napihnjenost? »Ko je človek zelo napihnjen, je po tradicionalni kavkaški medicini – v nasprotju z zahodno oz. uradno medicino – treba iskati vzrok v slabem izločanju žolča oz. ima bolnik zagotovo premalo želodčne kisline. Zato se hrana ne predela, to pa sproži vrenje in posledično se napihneta želodec in črevesje. Ker začne zastajati tudi voda, kri pa se gosti, se s tem sproži proces samozastrupitve, to pa lahko privede celo do kapi. Pri napihovanju je dobro vedeti, da naj ne bi uživali surove hrane. Tudi sadje je bolje dati v vročo vodo in lonec za nekaj minut pokriti, tako »skuhano« sadje pa je dobro še pretlačiti. Tudi mlečni izdelki niso priporočljivi – razen kefirja in sirotke.

»Vzrok za mnoge bolezni tiči v strahu. Kar 90 odstotkov bolezni je živčnega izvora, tudi multipla skleroza, epilepsija, sladkorna bolezen, sklepna revma itd. Pri teh bolezenskih znakih je treba najprej zdraviti želodec (vemo, da se nam ob strahu stisne želodec) oz. prebavni trakt.« Ina Sahrokova doda še nekaj splošnih nasvetov za prihajajoče dni: priporoča veliko kislega zelja in repe pa več kuhane govedine (če le lahko, kuhajmo juho brez kosti) in več kurje juhe. Naše telo potrebuje tudi kakšen kos svinjskega mesa, predvsem pa priporoča veliko fižola. Za ljudi, ki menijo, da jim ta škoduje, svetuje, da skuhan fižol pretlačijo – poleg beljakovin so v fižolu še številne druge dragocene snovi, ki jih naše telo zelo potrebuje.

Prihaja od daleč

»Ne moremo reči, da neko stanje ali bolezen lahko pozdravimo, drugih pa ne. Vse se lahko uredi, če človek, ki ima težave, sodeluje v procesu zdravljenja oziroma če si to zares želi. Se je pa treba boriti za vsako celico.« Sicer pa Ina Sahrokova pomaga ljudem tudi z masažami. Učinki teh terapij so glede na stanje posameznika lahko zelo različni – pomirjajoči ali pa tudi precej boleči. Pri posameznih primerih pa ji na daljavo pomaga tudi nekaj njenih sorodnikov. Ina Sahrokova namreč izhaja iz družine, kjer deluje že šesti rod zdravilcev. Doma je iz daljnega Argudana, avtonomne pokrajine Kabardino Balkarija, ki je del Rusije. Pravi, da je sposobnosti pomagati bolnim še zlasti podedovala po babici in prababici, ki je umrla v 111. letu starosti.

Inina osebna zgodba je v mnogih pogledih tragična. Težke preizkušnje in globoko razočaranje, ki jih je doživela z možem, ki ga je spoznala v domačem kraju, se vanj zaljubila in z njim odšla v Slovenijo, so pustile sledi – zbolela je za rakom na želodcu. Bila je izpraznjena, nemočna; njene sposobnosti so začasno izginile. Pred domačimi je skrivala, kako zelo hudo je z njo. Zavrnila je operacijo in kemoterapijo, saj sta se v njej čudežno prebudili silna volja in moč: »Dolžna sem živeti za svojega otroka in skrbeti zanj, sem si rekla …« Vrnila se je h kavkaški medicini in starim znanjem, ki so jih njeni predniki prenašali iz roda v rod. Najprej se je začela zdraviti in očiščevati s preprostimi psihološkimi tehnikami; dan za dnem je popisovala vse boleče izkušnje in ponižanja in jih sežigala; nato je izvajala avtosugestijo in vibracije pozitivnih misli ter prilagodila prehrano. Takrat je domačim že priznala, kako je z njo, in tudi z njihovo pomočjo si je opomogla in pozdravila. 

Človek ima veliko moči

Že od malega je »videla slike« in že od malega je »zdravila«. Ugotovi tudi vzrok za zdravstvene ali poslovne težave. Pravi, da so te pogosto celo posledica uroka ali črne magije. Sodelovala je tudi pri iskanju pravega storilca nekaterih kaznivih dejanj. Z marsičim se je že srečala in marsikaj je tudi sama že pretrpela. »Toda človek zmore mnogo več, kot si misli.«

K njej v Trzin hodijo tudi mnogi športniki, poslovneži, politiki, ljudje iz medijskega sveta pa tudi starši z otroki, ki imajo različne težave … Zanimiva pa je zgodba podjetnika Uroša, po izobrazbi inženirja elektrotehnike – k njej je prišel zaradi dolgotrajnih težav s križem, ki mu jih je hitro odpravila in mu preventivno naredila še nekaj terapij na daljavo. »Na eni izmed teh terapij je 'zaznala' še nekaj poslovnih težav in me na to tudi opozorila. Imela je prav,« pripoveduje Uroš, ki je zdaj tudi Inin učenec. 

Ina Sahrokova še enkrat poudari, da ima človek v sebi mnogo več moči, kot si misli, in da zmore mnogo več, kot si upa pričakovati. 

Lidija Jež


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media