Tamburanje va Kostele

10. avgust 2017

V  Kostelu ob prazniku Marijinega vnebovzetja že nekaj let pripravljajo tradicionalno tamburanje« s »Kostevskim sajmom« in »Kostevsko veselico«. Letos bodo na prireditvi 14. in 15. avgusta nastopili Preloški muzikanti, Band K-Rocks, KUD "Zametski koren" z Reke, Tamburaška Skupina Dupljak, Ansambel Toneta Rusa ...

Prireditev bodo v ponedeljek zvečer začeli Preloški muzikanti z etno koncertom, naslednji dan pa se bo dogajanje nadaljevalo ob 10. uri  s sveto mašo ter sejmom domače in umetnostne obrti, za otroke in tudi starejše z "ustvarjalno žilico" pa bodo  pripravili kotiček "Kostelski direndaj". Ob 11. 30 bo povorka nastopajočih skupin v ljudskih oblačilih krenila do prireditvenega prostora, kjer bo veselo do večera.

V sklop tamburanja sodi še en dogodek in sicer se bodo v petek, 18. avgusta od 18. ure na izletniški kmetiji Padovac v Selu pri Kostelu vešči kuharji pomerili v kuhanju kostevskega čušpajsa .

Komentiraj članek

Komentiranje je na voljo naročnikom. Za komentiranje članka se prosim prijavite tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.

© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media