Dan Kobilarne Lipica

10. september 2021

V kraški zibelki prelepih belih konjev v nedeljo, 12. septembra, pripravljajo že tradicionalni Dan Kobilarne Lipica s pestrim programom za vse generacije.

Posestvo bo vrata za obiskovalce odprlo ob 9. uri. Kmalu za tem si boste lahko ogledali enega najlepših prizorov v kobilarni, spust lipicanskih kobil na pašo. Nato pa bo ves dan živahno dogajanje.

Od blizu boste lahko spoznali konje na delavnici Stik s konjem lipicancem, si ogledali kovanje konj, se popeljali s kočijo po prelepih drevoredih ali se udeležili vodenih ogledov kobilarne, ki bodo ob 10., 12. in 14. uri. Za otroke bodo ves dan potekle različne animacije s Poskokcem, od 13. ure dalje jih bo zabaval Ribič Pepe, popoldne pa bodo svoj koncert pripravili še Čuki. Zagotovo boste z občudovanjem spremljali predstavo lipiške jahalne šole na hipodromu (ob 15. uri).

Prikrajšani ne bodo niti ljubitelji umetniških del. Popoldne si lahko v obnovljenem hotelu Maestoso  ogledate razstavo del Oskarja Kogoja »Človek in konj«, razstava akvarelov »Čreda na paši« Kulturno umetniškega društva Kliničnega centra Ljubljana bo na ogled v avli prireditvene jahalnice, film »LOVE IN US Lipizzaner Horses by Alenka Slavinec« pa si lahko ogledate v dvorani Bonadea v Graščini.

Poskrbeli so tudi za ljubitelje drugačnega športa. Na lipiškem golf igrišču bo namreč potekal Dan slovenskega golfa, na katerem se boste lahko brezplačno preizkusili v ABC šoli golfa.

Dan na posestvu Kobilarne Lipica pa lahko zaključite na čisto poseben način, ob 18.30 bo namreč potekala meditacija – zvočno popotovanje z gongi

Ob nakupu vstopnice – zanjo lahko porabite tudi turistični bon – vam podarjajo brezplačno igro disc golfa. In ne pozabite, za vstop  v Kobilarno Lipica je treba izpolnjevati pogoj PCT, obvezno je tudi nošenje zaščitne maske.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media