Le zadostna precepljenost vodi h normalnemu delovanju družbe

15. december 2021

 Od 19. do 23. decembra bodo po vsej Sloveniji potekali Dnevi cepljenja. Z njimi želi ministrstvo za zdravje v lokalnih skupnosti k cepljenju proti covidu-19 nagovoriti tiste, ki se za to še niso odločili.

V tem času bodo imeli cepilni centri podaljšan delovni časi, odprti bodo od 8. do 20. ure. V vsaki statistični regiji bodo na eni lokaciji cepili tudi ponoči, od 20. do 8. ure zjutraj. Prav tako bo na terenu delovalo več mobilnih enot. Pri prevozu oseb na cepilno mesto bodo pomagali tudi pripadniki Civilne zaščite in gasilci. Cepiti se bo mogoče brez predhodnega naročanja, na voljo pa bodo vsa cepiva, prednostno Pfizer in Moderna, vektorski pa na zahtevo posameznika.

Točne lokacije in termine preverite v svojem domačem okolju. Ključne informacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19 preberite na spletni strani www.cepimose.si

Že zdaj pri cepljenju pomaga tudi nekaj zobozdravnikov, zunaj svojega rednega delovnega časa. Po besedah predsednika odbora za zobozdravstvo pri zdravniški zbornici Krunoslava Pavlovića pa je več kot 200 zobozdravnikov, tako zaposlenih v javnih zdravstvenih zavodih kot koncesionarjev in zasebnikov, pripravljenih pomagati v cepilnih centrih in na mestih za testiranje tudi v prihodnjem tednu.

"Prepričani smo, da nas lahko samo zadostna precepljenost vrne v normalno življenje. Cepljenje naj nas poveže v prizadevanju za skupno dobro," je ob najavi akcije Dnevi cepljenja pozval minister za zdravje Janez Poklukar. Ob tem je opozoril, da je na intenzivnih covidnih oddelkih necepljenih 83 odstotkov bolnikov, na navadnih oddelkih pa 71 odstotkov. Kar 90 odstotkov hospitaliziranih je starejših od 45 let. Ob tem je poudaril, da približno 190.000 starejših od 50 let še ni cepljenih, zaradi hitre prenosljivosti nove koronavirusne različice omikron, ki so jo sedaj potrdili tudi pri nas, pa v bolnišnicah pričakujejo med 15.000 in 20.000 hospitalizacij. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media