Samopregledovanje rešuje življenja 

12. oktober 2023

 Evropska zveza Europa Donna pred 15. oktobrom, Dnevom zdravih dojk, opozarja na pomen zdravega življenjskega sloga za zdravje dojk. V t.i. rožnatem oktobru še posebej poziva ženske vseh starosti h rednemu mesečnemu samopregledovanju, ki pripomore k zgodnjemu odkrivanju raka dojk.

Pripravili so kampanjo “Najboljši prijateljici potipaj po zdravju”, ki spodbuja tudi pogovore med prijateljicami o samopregledovanju, bolezni, strahovih in poudarja pomen prijateljstva v času bolezni. Za pomoč pri rednem mesečnem pregledovanju sta na voljo tudi mobilna aplikacija in spletna stran: https://breast-test.com/

Tudi Europa Donna – Slovensko združenje za boj proti raku dojk v rožnatem oktobru, mednarodnem mesecu osveščanja o raku dojk, javnost osvešča o pomenu zdravega načina življenju in zgodnjega odkrivanja. Rak dojk je eden najpogostejših rakov pri ženskah, za njim pa lahko zbolijo tudi moški.

Občinam, ki so se odzvale, bodo donirali “rožnato drevo” in s tem opozorili na pomen zdravja v lokalnem okolju. Bodite pozorni na izdelke, označene z roza barvo, z nakupom katerih lahko prispevate za dejavnosti Združenja Europa Donna  (kozmetika Afrodita, roza kruh v trgovini Lidl, platnene torbe v galanterijah Bags&more ter papirnicah Office&more, izdelki naravne kozmetike v prodajalnah DM ...).

Pripravili so še druge dogodke po Sloveniji(rožnate teke, pohode in vadbe, promocijske stojnice s svetovanjem, delavnice ....), ki se odvijajo ves oktober. Največ dogodkov pa bo ta konec tedna, še posebej  v soboto, 14. oktobra:

- V Ljubljani bo od 10. do 13.30 ure na Prešernovem trgu promocijska stojnica Združenja Europa Donna Slovenija. Predstavnice združenja bodo na voljo za vprašanja, prikaz pravilnega samopregledovanja dojk in klepet. V nagradni igri boste lahko prejeli tudi svojo Cedevito. Ob 10. uri se lahko pridružite teku in hoji Race for the Cure, ob 15. uri pa si ogledate tekmo Košarkarskega kluba Cedevita Olimipija in KK Split. Zaželjeno je, da pridete oblečeni v rožnata oblačila.

-  V Piranu se bodo akademske slikarke predstavile v roza barvi, cel dan v skladišču soli Monfort.

-  V Sevnici bo potekal  Rožnati tek za življenje (ob 10. uri pri Srednji šoli Sevnica).

-  V Postojni se lahko udeležite Pohoda za zdravje “Po Vidinih poteh okrog Postojne” (ob 9. uri pred hotelom Kras).

-  V nedeljo, 15. oktobra, pa bo v Srminu potekal Pohod v sklopu Race for the Cure (ob 10. uri na parkirišču ob vznožju Srmina), v Cerknici pa vodeno kolesarjenje ob Cerkniškem jezeru (ob 10. uri pred Centrom za obiskovalce Cerkniško jezero).

Več dogodkov najdete na povezavi: 

https://europadonna.si/skupnost-europa-donna/roznati-oktober-2023/


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media