Kopalke so poletno spodnje perilo 

Dobro počutje | jun. '17

Pri izbiri kopalk je še kako pomembno, da ne izbiramo samo po tem, kaj nam je všeč na prvi pogled, pač pa poiščemo najustreznejši model, ki se nam bo odlično prilegal, dajal ustrezno oporo in se bomo v njem dobro počutili.

Najprej preglejte kopalke, ki jih imate doma – so še dovolj velike, prožne, barva še ni obledela? Če niso več uporabne, je čas za nakup novih. Nanj se je dobro vnaprej pripraviti.

  1. Pomerite najprej model ali znamko kopalk, ki jo že poznate in s katero imate dobre izkušnje.
  2. Upoštevajte značilnosti postave – kaj morate poudariti in kaj je treba skriti. Pri tem vam bo v pomoč kombiniranje različnih modelov modrčkov in hlačk.
  3. Izberite barvo, ki bo najlepše poudarila vašo polt tudi, ko še niste najbolj zagoreli. Polt ima lahko topel ali hladen podton, zato izberite odtenke, ki ji najbolj pristajajo.
  4. Izberite model, ki bo ustrezal vašemu slogu. Tudi kopalke namreč delimo na različne sloge: od športnega, naravnega do klasičnega ali elegantnega (šik) sloga.
  5. Kaj pa moda? Vsaka sezona prinese nekaj novosti, vendar lanske kopalke niso povsem iz mode.

 Zabavno kombiniranje 

Minili so časi, ko ste v ponudbi našli le že sestavljene komplete zgornjih in spodnjih delov. Zdaj si lahko izberete najboljšo mogočo kombinacijo. Vzemite si čas in pomerite vse ponujene modele zato, da se prepričate, kateri vam najbolj ustreza. Skupaj z vrhnjim oblačilom sestavite skladno celoto. Vzorec pomaga prikriti marsikatero pomanjkljivost, prav tako barva. Temna navidezno oži postavo, svetla jo razširi. Različne višine hlačk so primerne za različne postave.

Če so vaše prsi polne, morate več pozornosti posvetiti izbiri dobre opore in izbrati kakovostnega proizvajalca, ki je specializiran za take modele. Ne pozabite, da kopalke med počitnicami postanejo vaše spodnje perilo, zato vam morajo dajati enako oporo. Vedeti morate, da 3D-učinki naredijo prsi polnejše. Visok izrez na hlačkah navidezno podaljša noge. Tiste, ki imate polnejše boke, bodite pri takem izrezu pazljive, saj lahko izrez poudari ravno najbolj kritičen del telesa. Za raven izrez na hlačkah morajo biti noge res dolge, boki pa ne široki.

Z nakupom enobarvnih kopalk ne morete zgrešiti. Lepo jih boste kombinirale z vrhnjimi oblačili, kot so parei, tunike itd. Mnogokrat na skladnost kopalk in vrhnjih oblačil kar pozabimo, zato v trgovinah povprašajte po kompletih, ki jih ponujajo proizvajalci.

In še zlato pravilo, ki velja za poletni čas: koža mora biti negovana in visoko zaščitena pred škodljivimi vplivi sonca.

Besedilo in fotografije: Breda Tesner, inž. obl., CMB Consultant


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media