Dogodek, ki spodbuja upanje

12. oktober 2023

 Duševnih težav ne smemo skrivati, poudarjajo pri društvu Ozara Slovenija, nacionalnem združenju za kakovost življenja, kjer z različnimi programi zagotavljajo strokovno pomoč in podporo ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, ljudem v duševni stiski in njihovim svojcem.

Razbijanju še vedno močno ukoreninjenih tabujev, povezanih s psihotičnimi motnjami in samomorom, je namenjen dogodek, ki se bo odvil v petek, 20. oktobra 2023, v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

V prvem delu bo na ogled izvirna avtorska gledališka igra z naslovom Kriplov zagovor. Igralec Simon Šerbinek svojo osebno zgodbo pripoveduje na na videz sproščen način, vendar z veliko mero družbene kritike in samoironije. Predstava, ki jo je režiral Marjaž Latin,  odpira in hkrati podira različne tabuje, povezane z invalidnostjo, ter posega v boleče osebne in socialne teme. A hkrati spodbuja upanje, saj je Simon Šerbinek kljub izgubi obeh nog po poskusu samomora ponovno našel smisel, dokončal dve fakulteti in si ustvaril družino.

Sledila bo predstavitev njegovega avtobiografskega romana Življenje v podzavesti. Borec – dnevnik nekega strahopetca, na kateri bo sodeloval še psiholog dr. Aleksander Zadel. V romanu Šerbinek "obračuna s svojimi demoni". Skozi glavnega junaka Alena spremljamo trnovo pot človeka s težavami v duševnem zdravju, ki želi po poskusu samomora obračunati s svojo preteklostjo, da bi lahko na novo zaživel.

Dogodek bo potekal pod častnim pokroviteljstvom Varuha človekovih pravic RS Petra Svetine. Začel se bo ob 18. uri, vstop je prost, potrebne pa so rezervacije vstopnic.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media