Oktobra že 12. Festival za tretje življenjsko obdobje

Evropsko leto aktivnega staranja in solidarnosti med generacijami bo svoj vrh doživelo v dnevih med 1. in 3. oktobrom 2012 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Takrat vas bo tiste v zrelih letih, pa tudi srednjo generacijo ter otroke in mladino tri dni brezplačno povezoval, izobraževal in razveseljeval že 12. Festival za tretje življenjsko obdobje, na kratko F3ŽO.

Kot vsa leta doslej vas čaka izjemno obsežna ponudba aktivnosti, izdelkov in storitev, namenjenih izboljšanju kakovosti življenja starejših in ohranjanju aktivnosti pozno v zrela leta, pri čemer bo poudarek veljal temu, kako to doseči s sodelovanjem, sobivanjem in solidarnostjo med vsemi generacijami. Zato bo tudi program festivala prilagojen tako, da se bo v njem vedno kaj našlo za vsako generacijo.
Zanimivi tematski parki z bogato ponudbo sejemskih stojnic. Na stojnicah boste našli marsikaj – od idej za preživljanje prostega časa v družbi prijateljev ali družine in vnukov do nasvetov, kako skrbeti za zdravje in zdravo prehrano, kako ostati mobilen in varen v prometu, kako uporabljati računalnik in prek interneta ostati v stiku s prijatelji in sorodniki na drugem koncu Slovenije ali sveta, kje najti pomoč pri vsakodnevnih opravilih in opravkih, kako uveljaviti svoje potrošniške in druge pravice ter še marsikaj zanimivega.
Za lažjo orientacijo bodo vsi razstavni prostori (organizatorji napovedujejo, da jih bo več kot 150) razvrščeni v tematske parke. Teh bo blizu deset: od parka zdravja, zdrave prehrane in trajnostnega načina življenja, parka turizma, športa in prostega časa, parka družbene skrbi in nevladnega sektorja do parka vseživljenjskega učenja in izobraževanja, parka varnosti, parka domačnosti itd.
Razvedrilo in kultura na odprtem odru in v delavnicah. Med ogledom stojnic se boste lahko ustavili ob odprtem odru. Tu vam bodo nastopajoči z vseh koncev Slovenije s svojimi nastopi predstavili bogato ustvarjalnost različnih generacij pevskih zborov, kulturnih in turističnih društev, društev upokojencev, literarnih klubov, vrtcev, osnovnih šol ter drugih skupin in posameznikov.
Če boste festival obiskali v družbi svojih otrok ali vnukov, potem nikakor ne smete spregledati medgeneracijskega kotička in odprtih delavnic. Čas si boste lahko krajšali z ustvarjalnimi delavnicami, s Sovinimi uricami za najmlajše ter z različnimi športnimi in plesnimi delavnicami. Zagotovo ne bo manjkalo priložnosti za razigrano druženje in sproščen smeh!
Nova znanja v izobraževalnem programu. V konferenčnih dvoranah bodo predavanja o skrbi za zdravje, o naravni in zdravi prehrani, o športnih aktivnostih za starejše, pa pogovori z zanimivimi in znanimi osebnostmi, tudi poglobljene debate o vlogi starejših v naši družbi, o prihodnosti pokojninskega sistema in socialne države ter o Evropi in Sloveniji, prijazni starejšim.
Nagradni natečaji: vaš pogled na aktivno staranje in medgeneracijsko sodelovanje. Če se želite vključiti v aktivnosti festivala, ne spreglejte natečajev, ki so razpisani v okviru festivala. Likovni in literarni natečaj za najmlajše ter literarni natečaj za starejše so se že iztekli, še vedno pa lahko sodelujete v natečaju medgeneracijskega sodelovanja in v fotografskem natečaju.
S pomočjo natečaja medgeneracijskega sodelovanja organizatorji F3ŽO iščejo posameznike, ki svoj prosti čas namenjajo medgeneracijskim dejavnostim in s tem pripomorejo k utrditvi in širjenju vrednot sožitja med generacijami. V fotografskem natečaju pa lahko ustvarjalni fotografi predstavite, kako vaše oko vidi sobivanje različnih generacij ter vitalno energijo oseb v tretjem življenjskem obdobju.
Za več podrobnosti o programu festivala in vseh aktivnostih spremljajte spletni strani: www.f3zo.si in www.facebook.com/F3ZO.festival.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media