Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

Pogoji rabe

Avtorske pravice

Vsebina vseh spletnih vsebin je avtorsko zaščitena po Zakonu o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP - UL RS 21/95, s sprem.) in se jih ne sme kopirati, razmnoževati, javno objavljati ali na kakršen koli drug način z njimi razpolagati brez pisnega dovoljenja lastnika avtorskih pravic.

Dostopnost spletnih strani

Spletne strani so praviloma dostopne ob vsakem času. Ponudnik vsebin si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletne strani zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme. Zaradi razlogov, povezanih z vzdrževanjem, si nosilec pridržuje pravico tudi do daljših ustavitev dostopa do spletnih strani.

Ponudnik vsebin ne jamči dostopnosti strani ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov poti ali kakršnih koli izpadih, napakah, drugih tehničnih motenj ali prekinitvah delovanja tretjih strank (električno napajanje ...) ter višje sile.

Prijava za dostop do zaščitenih vsebin

Uporabnik se zavezuje, da bo pri vsaki prijavi na spletne strani uporabil prijavne podatke, ki mu jih je dodelil ponudnik vsebin. Ponudnik vsebin si pridržuje pravico, da dodeljena gesla uporabnikom spreminja. Uporabnik se zaveže, da bo skrbno varoval svoje geslo in ga ne bo izdal drugim osebam. Če zaznamo kršitev, uporabnika najprej opozorimo z elektronskim sporočilom, če se kršitve nadaljujejo, lahko predčasno onemogočimo dostop.

Storitve uporabljajte v skladu z navodili in priporočili ponudnika storitve in navodili ponudnika poti.

Uporabniki naj se zavedajo, da so kljub skrbi in nadzoru storitev mogoče zlorabe.

Zasebnost

Ponudnik storitev se obvezuje, da bo skrbno varoval podatke uporabnikov in jih bo uporabljal izključno za potrebe izvajanja storitev. Podatki bodo varovani skladno z zahtevami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil le toliko časa, kolikor bo nujno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

Piškotki

Spletna mesta uporabljajo piškotke že dolgo časa in tudi naše ni izjema. Na svojih računalnikih, tablicah in pametnih telefonih imamo shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (natančneje z ZEKom-1) prihaja do sprememb glede obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Piškotek je majhna datoteka, obicajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno mesto. Piškotek omogoča spletnemu mestu, da ob vsakem ponovnem obisku uporabnika prepozna. Piškotki so tako pomembni za delovanje spletnih mest, z namenom, da se uporabnikova izkušnja izboljša.

Zakaj potrebujemo vašo privolitev za piškotke?

Piškotki zagotavljajo uporabniku prijazno uporabniško izkušnjo. Interaktivnost med uporabnikom in spletnim mestom je s pomocjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove nastavitve in želje, uporabniku je tako ob naslednjem obisku samodejno prikazana vsebina, ki jo želi in na način, kot si jo želi prikazati.

Piškotki nam omogočajo na podlagi preteklih obiskov izvedeti, kakšne vsebine želite videti in tako lažje prilagajmo spletno mesto vašim potrebam. S pomočjo piškotka prepoznamo napravo, s katero brskate (računalnik, tablica, mobitel) in tako prilagodimo prikaz vsebine vaši napravi. Piškotek nam v oglaševalskem omrežju pomaga tudi prikazati oglas, ki je za vas zanimiv.

Katere piškotke uporablja naše spletno mesto:

  • SEJNI PIŠKOTEK: Uporabljen za delovanje spletnega mesta
  • GOOGLE ANALYTICS: Piškotki za beleženje statistike obiskovalcev
  • FACEBOOK: Piškotek za Facebook socialni vticnik
  • PIŠKOTEK za pomnjenje uporabniške nastavitve za uporabo piškotkov


Sicer pa lahko nastavitve za piškotke nadzirate in spreminjate sami v vašem spletnem brskalniku. Spodaj so navedene povezave do navodil:

Piškotke Google Analytics je mogoce onemogočiti tudi s pomocjo navodil, ki so na voljo na tej povezavi: Google Analytics

Vaše nastavitve za piškotke te spletne strani

Upoštevajte, da če onemogočite izvedbene piškotke, ki jih naša spletna stran namesti, ne bomo mogli izvedeti, kaj je ljudem všeč na naši spletni strani in kaj ne. Na ta način bomo težje izboljšali naše spletne strani in vašo uporabniško izkušnjo.

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media