Tokrat je Vzajemnost preplavila Neum

10. junij 2024

Od 2. do 5. junija je potekalo že 18. srečanje bralcev in prijateljev Vzajemnosti v Neumu v Bosni in Hercegovini. Na pot se je podalo šest avtobusov z bralci iz cele Slovenije. Najprej smo se ustavili  v Stelli Croatici, kjer smo lahko poizkusili domače oljčno olje in marmelado, zatem pa smo si ogledali srednjeveško trdnjavo Klis s čudovitim razgledom proti Splitu. Nekateri smo si že na poti v Neum ogledali Peljški most in se po njem tudi zapeljali, drugi pa so to storili ob povratku domov. Bivali smo v res velikem Grand hotelu Neum, kjer smo imeli tudi predavanja in zvečer družabne igre in ples.

O pokojninskem sistemu in bodoči reformi je na predavanju govoril generalni direktor Marijan Papež, o zanimivih novih rastlinah pa vrtnar Davor Špehar, ki je vrtnarske nasvete delil ves čas srečanja. Odpravili smo se tudi na dva izleta po Hercegovini, spoznavali smo njihovo zgodovino, kulturne in naravne lepote, obiskali pa smo tudi podjetnega vinogradnika, ki je po dobrem hercegovskem vinu poznan tudi v tujini. Zadnji dan smo se s trupicami zapeljali še po kanalih Neretve na tradicionalno kosilo.

Vsak večer smo imeli družabne igre, ob živi glasbi pa so mnogi tudi zaplesali. Spomnili smo se tudi jubilejnega leta, saj Vzajemnost letos praznuje 50 let izhajanja. Zelo veseli smo bili, ker sta bili z nami tudi dve naročnici, ki imata Vzajemnost pri hiši že 40 let.

Imeli smo se zelo lepo, spletli smo nova prijateljstva, se poveselili in si na koncu obljubili, da se ob letu spet vidimo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo in fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Medgeneracijsko sožitje je temelj družbe
13. junij 2024 Četrti Dnevi medgeneracijskega...

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media