Kam bi del?

9. julij 2012

Za naslove povprašajte na bližnjem centru za socialno delo. Katerokoli stvar lahko podarite prek daritvenega oglasnika www.podarimo.si. Lahko pa pokličete Center vnovične uporabe (deluje v Tuncovcu pri Rogaški Slatini, pred nedavnim so odprli enoto še v Tepanju). Pridejo na dom, odpeljejo pohištvo, opremo za dom, računalniško opremo, gospodinjske aparate, igrače, športno in otroško opremo, knjige, jih popravijo ali obnovijo za vnovično uporabo. Informacije o oddaji in nakupu rabljene opreme lahko dobite na tel. št.: 03 810 31 09.
Na Zaloški cesti v Ljubljani deluje RETO center, v katerem nekdanji odvisniki predelujejo staro pohištvo in ga prodajajo po ugodnih cenah. Telefon informacijske pisarne v Dobrovi pri Ljubljani je 041 835 565, za odvoz pohištva ali za selitve se lahko dogovorite na tel. št.: 051 265 110.
Stare predmete zbirajo, jim dajo novo podobo in ponudijo v prodajo tudi pri Zvezi društev za cerebralno paralizo Sonček in Centru Zarja za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo.
V zavetiščih za živali po vsej Sloveniji bodo veseli starih, odvečnih odej, rjuh in brisač ter povodcev, ovratnic, praskalnikov in igrač. Dobro je, da se prej pozanimate, kdaj in kam lahko stvari dostavite (informacije o zavetiščih dobite na www.mojpes.net).
Knjige, na katerih se že leta samo nabira prah, podarite prijateljem, odnesite v antikvariat ali pa jih izmenjajte na portalu Buksel (http://buksel.net). Morda bi jih vzeli v knjižnici ali v domu starejših občanov.
Na Facebooku deluje zanimiva skupina Knjigobežnice, ki svoje člane poziva k izmenjavi knjig, CD in DVD. Zamisel je, da ljudje pustijo knjige z osebnim sporočilom na določeni lokaciji v Sloveniji (kraj objavijo na facebooku), tisti, ki jo najde, pa jo lahko obdrži …
Z darovanjem igrač omogočite otrokom iz socialno ogroženih družin udeležbo na aktivnih počitnicah. Humanitarno društvo Adra Slovenija pripravlja bazarje igrač, kjer si bodo lahko obiskovalci v zameno za donacijo izbrali igračo (5. in 6. julija bo bazar v mariborskem mestnem parku, in to od 16. do 20. ure). Vse leto zbirajo nepoškodovane in očiščene igrače, pa tudi knjige in pripomočke za dojenčke. Več informacij dobite na www.adra.si in info@adra.si ali na tel. št.: 031 410 550.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media