Vabljeni na Dneve medgeneracijskega sožitja

11. junij 2024

 Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bodo 12. in 13. junija potekali četrti Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki jih pripravlja Zveza društev upokojencev Slovenije. To je dogodek, s katerim promovirajo pozitivno podobo staranja, odpravljajo predsodke in stereotipe o starosti ter spodbujajo vključenost in sožitje generacij.

 Na slavnostnem odprtju, ki bo jutri, ob 10. uri, v Marmorni dvorani, bosta udeležence poleg Zdenke Jan, predsednice Zdusa, nagovorila tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora RS (po videopovezavi). V kulturnem programu bodo nastopili Ribniški fantje DU Ribnica na Pohorju, dramsko-pevska skupina Zarja DU Ajdovščina in OŠ Danila Lokarja Ajdovščina ter folklorna skupina DU Naklo.

Sledilo bo srečanje predstavnikov Zdusa s predstavniki organizacij Slovencev v zamejstvu, popoldne, od 14. ure dalje, pa bo potekalo državno srečanje upokojenskih pevskih zborov.

V četrtek, 13. junija, bo slavnostna obeležitev 20. obletnice delovanja programa Starejši za starejše, poleg kulturne prireditve in razstave ob jubileju bo izšel še zbornik o izvajanju tega pomembnega samopomočnega programa. Dopoldne bodo Urice poezije, popoldne pa posvet na zelo aktualno temo socialnega varstva in dolgotrajne oskrbe.

Na dvodnevni prireditvi se bodo sicer predstavila nekatera podjetja ter ministrstva, koristen informacije vam bosta posredovala zagovornik načela enakosti in varuh človekovih pravic. Na razstavnem prostoru Telekom Slovenije boste lahko izvedeli več o E-oskrbi na daljavo in tudi oddali prijavo za vključitev v to brezplačno storitev. Preizkusili se boste lahko v zabavni družabni igri Štrbunk in si prislužili praktično nagrado. Zagotovo pa bo prava paša za oči – kot vedno do zdaj – razstava rokodelk in rokodelcev društev upokojencev, od fotografskih in likovnih do ročnih del. 

Prireditev bo oba dneva potekala od 10. do 17. ure, vstop je prost. 

Podroben program preberite na povezavi: 

Dnevi medgeneracijskega sožitja – ZDUS (zdus-zveza.si)

Na fotografiji: Utrinek iz lanske prireditve


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media