št. 12, december 2007

VOŠČILO ZPIZ
Marijan Papež, generalni direktor Zveze pokojninskega in invalidskega zavarovanja: Tudi v letu, ki se izteka, je vaš in naš zavod uspešno posloval in svoje storitve opravljal v splošno zadovoljstvo strank, ki so nam v anketi namenile še boljšo oceno kot lani. Poleg številnih drugih nalog, ki jih opravlja blizu 850 zaposlenih po vsej Sloveniji, je nemara najpomembnejše tekoče in redno izplačevanje pokojnin in drugih dajatev, saj na tej podlagi vsak mesec povprečno 710 tisoč Slovencev (od tega 530 tisoč upokojencev) najbolj neposredno preverja uspešnost našega dela.
Kot skrbniki pokojninske blagajne nismo bili niti trenutek v zadregi, saj so tako prispevki zavarovancev in zavezancev, kakor tudi državni proračun sproti zagotavljali zadostna sredstva za nakazilo pokojnin in drugih dajatev, tako da vse leto ni bilo treba najeti nobenega posojila, čemur se še v ne v tako davni preteklosti, žal, nismo mogli izogniti. V povprečju smo tako za vse vrste izplačil vsak mesec zagotovili 350 milijonov evrov. Hkrati pa je spodbudno, da se je v prihodkih zavoda že drugo leto zapored povečal delež prispevkov, v minulem letu spet za slabega pol odstotka ...

Več v reviji …

 

VOŠČILO ZDUS
Mateja Kožuh Novak, predsednica Zveze društev upokojencev: Zlata doba Slovenije, kot je zdajšnji čas označil eden naših ministrov, je za nas, upokojence, še vedno zgolj sen, ki se nam odmika. Pokojnine zaostajajo za rastjo plač, socialne dajatve še bolj, zadnje mesece pa se soočamo še z draginjo, ki ji ni videti konca. Vodstvo zveze društev upokojencev je opozorilo, da je v Sloveniji veliko starejših, ki jih bodo najnovejše podražitve spravile na rob preživetja. Obljubljajo pomoč.
A da ne bo ostalo samo pri obljubah, se bomo morali potruditi prav vsi. V dnevih pred prazniki se boste srečevali z župani, občinskimi svetniki in poslanci državnega zbora. Povabite jih s seboj na obisk k tistim med vami, ki jih je draginja najbolj prizadela. In povejte jim, da potrebujejo hrano, obleko in kurjavo prav vsak dan in ne le v prazničnih dneh. Poslanci državnega zbora, župani in občinski svetniki zastopajo naše interese v občinskih in v državnem proračunu. Naj res postanejo prenašalci naših potreb na mesta, kjer sprejemajo odločitve o naši usodi, iztrgajmo jih kapitalu podložnim strankam!

Več v reviji …

 

VESELE PRAZNIKE IN SREČNO V 2008!
Spoštovane bralke, dragi bralci, najprej prisrčna hvala za zvestobo in privrženost Vzajemnosti. Veseli in ponosni smo, da vas je iz leta v leto več in da ostajate z nami. Seveda nam je v veliko zadovoljstvo tudi to, da Vzajemnost priporočate svojim znancem in prijateljem. Skladno s pregovorom, da »dober glas seže v deveto vas«, je Vzajemnost prav z vašim priporočilom letos dobila veliko novih naročnikov in bralcev. Naša obveznost, da bomo tudi v prihodnje izdajali dobro revijo, je zato še toliko večja. Potrudili pa se bomo, da boste deležni še več drugih ugodnosti, ne nazadnje tudi takih, ki jih drugje ne dobite.
Marsikaj je v zdajšnjem času lahko dobiti, če imamo denar. Le tisto najvrednejše ni na prodaj. Ljubezni, spoštovanja, razumevanja, duševnega miru in spokojnosti med »bogatimi« ni prav nič več kot med tistimi, ki z denarjem komaj shajajo iz meseca v mesec. Zato se vprašajmo, kdo so pravzaprav revni, pri tem pa se izogibajmo posploševanju. Saj smo ljudje različni ne glede na globino žepa. Želimo si nematerialnega bogastva. Samo to nas lahko osreči! Sreča pa je na svetu zato, da jo delimo z drugimi.
Želimo vam, da bi je imeli veliko.
Da bi v letu 2008 premagali vse ovire, da bi bilo tisto, kar je bilo doslej daleč, v novem letu dosegljivo, da bi ohranili upanje, vztrajnost in pogum. Da bi čutili toplino božičnih praznikov in veseli pričakali novo leto.

Urednica Marinka Levičar, sodelavke in sodelavci Vzajemnosti


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media