Ko se prijatelji spet srečajo …

2. junij 2023

Pozdrav z Brača

Spomini z jesenskega srečanja bralcev in prijateljev Vzajemnosti so še zelo živi, pa smo jih že dopolnili z novimi. Tokrat z Brača, kjer smo preživeli štiri čudovite zadnje majske dni. Naužili smo se sonca, preživeli naliv ali dva, najbolj pogumni so tudi zaplavali v morju, katerega temperatura se šele približuje 20 stopinjam.

Na 17. srečanju bralcev in prijateljev Vzajemnosti se je zbralo kar za šest avtobusov izletnikov, pridružili so se nam še gosti. Med njimi tudi generalni direktor Zpiza Marijan Papež, ki se je z udeleženci pogovarjal o pripravah na reformo pokojninskega sistema. Davor Špehar je z veseljem delil vrtnarske nasvete in izkušnje, s Savino Vybihal smo si na telosvatbi pošteno razmigali telo kar dvakrat na dan. Zdravnika Cene Jerele in Anej Kokovnik sta delila zdravstvene nasvete, vse štiri dni pa na srečo nista imela kakšnega hujšega primera.

Veliko zanimivega smo videli in novega izvedeli. Med drugim smo se z ladjami odpeljali na otok Hvar in obiskali Vrbosko in Jelso. Družili smo se v Supetarju, glavnem mestu Brača, se sprehajali po Bolu in občudovali peščeno konico Zlatega rta (Zlatni rat), povzpeli smo se tudi na najvišji vrh jadranskih otokov, Vidovo goro (778 m). Pučišče je mestu z dolgoletno kamnoseško tradicijo, kjer smo obiskali kamnoseško šolo, kjer nam je zelo zgovoren dijak tretjega letnika povedal veliko zanimivega o klesanju znamenitega »bračkega« kamna. Med potjo proti domu smo se ustavili še na Kamenjaku, na razgledni točki, od koder smo občudovali razgled na Vransko jezero, največje naravno jezero na Hrvaškem, ter na širšo okolico. Da je vse potekalo, kot je moralo, so - kot vsakič doslej  - poskrbeli vodnice in vodniki ter animatorji Kompasa.

Program srečanja je bil precej natrpan, a zvečer so številni udeleženci imeli še toliko moči, da so sodelovali v nagradnih igrah in zaplesali ob odlični glasbe braške skupine Naranča.

Ob slovesu smo si obljubili, da se čez leto spet srečamo, tokrat bomo praznovali kar dve obletnici: polnoletnost naših srečanj in 50 letnico izhajanja revije Vzajemnost. Dva dovolj dobra razloga, da se nam pridružite še tisti, ki z nami niste bili letos! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besedilo: Anita Žmahar, fotografije: Jožica Dorniž

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 Štirje ukrepi za izboljšanje položaja upokojencev
25. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media