Ljudje odprtih src in rok

Tradicionalna akcija revije Naša žena Ljudje odprtih rok že osemnajst let spodbuja solidarnost v družbi. Doslej je bilo predstavljenih blizu 600 posameznikov ali skupin, ki sodelujejo v različnih humanitarnih in dobrodelnih projektih, opravljajo dobra dela, namenjajo denar za pomoč ljudem v stiski ali znajo druge navdušiti za zbirateljske akcije.
Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve se zavedajo, da sta prostovoljstvo in humanizem pri reševanju socialnih težav nujnost in delo prostovoljcev je cenjeno, saj država vsega ne more rešiti sama, je poudaril minister dr. Ivan Svetlik, ki je podeljeval priznanja tistim, ki z drugimi delijo bogastvo srca ali materialno bogastvo.
Štirje posamezniki, ki še posebej izstopajo s svojo dobrodelnostjo, so prejeli zlatega golobčka – posnetek okrasne zaponke ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki. Za dobrotnico leta 2011 je komisija izbrala Danico Ozimic iz Mežice, predsednico društva Sožitje, ki se zavzema za pravice otrok in odraslih s težavami v razvoju. Darovalec leta 2011 je postal Novalija Muminović iz Šoštanja, podjetnik, ki je v Šaleški dolini znan po mnogih humanitarnih dejanjih. Izjemna osebnost leta 2011 je Majda Struc iz Maribora, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se zavzema za enake možnosti vseh otrok. Naziv dobrega človeka pa je po izboru bralcev prejela Nada Verbič iz Ljubljane, ravnateljica vrtca Jelka, toplega srca in zlatih rok, vedno pripravljena pomagati, velika zagovornica otrok in staršev.
Zahvalne listine za dobrotnika so prejeli Marino Andolino iz Trsta, Jelka Breznik iz Beltincev, Tomaž Kodrič iz Lokve pri Divači, Katica Pešak iz Nove Cerkve, Anika Sreš iz Dokležovja in Pavla Veler iz Cirkovc.
Zavoljo vsestranskega humanitarnega delovanje sodijo med izjemne osebnosti tudi Vida Berglez iz Maribora, Miša Kavčič iz Sore pri Medvodah, Vera Kodrič iz Budanj pri Vipavi, Jernej Kuntner iz Ljubljane, Marko Maučič iz Podlehnika in Tadeja Sumper iz Vodic.
Vse več je podjetij, ki namesto za novoletna darila namenjajo sredstva za humanitarne namene. Letos so med darovalci prejeli priznanja Danfossov sklad Mads Clausen, Elektronček, d. d. iz Mengša, Elektro Gorenjska iz Kranja, GlaxoSmithKline iz Ljubljane, McDonald's Slovenija, d. o. o., Skavti iz ZSKSS za projekt »Piškotek Dobrotek 2011«, Summit Motors Ljubljana in Tatjana Voj iz Sv. Petra pri Sečovljah.
Prireditev je s petjem popestrila Julija Kramar, še posebej pa so najprej s plesom, nato pa še s prisrčnim novoletnim voščilom navdušili folkloristi Veseli Marki iz OŠ Beltinci.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media