KROMPIRJEV ZLOŽENKA Z GOBAMI

Zaradi posebnih razmer je dostop do članka odprt za vse obiskovalce strani.

Dobro počutje | okt. '08

 

Recepi je iz knjige 365 dni v kuhinji/ Jesen

Prehrana_Recepti

Za 3 osebe potrebujemo:

30 dag šampinjonov ali kukmakov

žlico limoninega soka

50 dag krompirja

sol in beli poper

sveže naribani muškatni orešček

20 dag sladke smetane

15 dag mocarele

šopek peteršilja

 

Priprava:

Gobe očistimo, splaknemo in narežemo na rezine, ki jih zmešamo z limoninim sokom, da ne spremenijo barve. Krompir olupimo, operemo in ga na ribežnu za kumare naribamo na tanke rezine.

Krompir in gobe naložimo v obliki strešne opeke v nepregorno posodo. Vsako plast začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. S strani prilijemo sladko smetano. Mocarelo odcedimo, narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo zloženko. Pečico segrejemo na 200 stopinj in zloženko pečemo na srednji rešetki približno 40 minut, da se krompir zlato rjavo zapeče. Preden postrežemo zloženko, jo posujemo z drobno nasekljanim svežim peteršiljem.

Opomba: Gobe lahko nadomestimo z brstičnim ohrovtom, paradižnikom ali stebelno zeleno. Lahko pa v posodo zložimo rezine krompirja in pora in jih posujemo z mešanico kiselkastega jabolka, naribanega sira in svežega majarona, obložimo s kosmi masla in spečemo.

Več v reviji ...


Vaši komentarji


© 2020 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media