KROMPIRJEV ZLOŽENKA Z GOBAMI

Dobro počutjeoktober '08

 

Recepi je iz knjige 365 dni v kuhinji/ Jesen

Prehrana_Recepti

Za 3 osebe potrebujemo:

30 dag šampinjonov ali kukmakov

žlico limoninega soka

50 dag krompirja

sol in beli poper

sveže naribani muškatni orešček

20 dag sladke smetane

15 dag mocarele

šopek peteršilja

 

Priprava:

Gobe očistimo, splaknemo in narežemo na rezine, ki jih zmešamo z limoninim sokom, da ne spremenijo barve. Krompir olupimo, operemo in ga na ribežnu za kumare naribamo na tanke rezine.

Krompir in gobe naložimo v obliki strešne opeke v nepregorno posodo. Vsako plast začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. S strani prilijemo sladko smetano. Mocarelo odcedimo, narežemo na tanke rezine in z njimi obložimo zloženko. Pečico segrejemo na 200 stopinj in zloženko pečemo na srednji rešetki približno 40 minut, da se krompir zlato rjavo zapeče. Preden postrežemo zloženko, jo posujemo z drobno nasekljanim svežim peteršiljem.

Opomba: Gobe lahko nadomestimo z brstičnim ohrovtom, paradižnikom ali stebelno zeleno. Lahko pa v posodo zložimo rezine krompirja in pora in jih posujemo z mešanico kiselkastega jabolka, naribanega sira in svežega majarona, obložimo s kosmi masla in spečemo.

Več v reviji ...