Tulipani za vsak okus

Prosti čas | okt. '08

 

Izidor Golob

Zelene_Tulipani_1Takoj si nalijmo čistega vina: za vsak vrtnarjev okus, a nikakor po okusu voluharja sladokusca! Res se čebulic ne branijo niti miške, a za vsakršno poniglavo nadlego se najde uporabna obramba. Mi bomo vsemu navkljub to jesen sadili tudi tulipane. A katere in kako?

Ali veste, da so tulipani (rod Tulipa) enokaličnice in prave čebulnice, po zgradbi podzemnih shramb najbliže navadni kuhinjski čebuli? Kot je okusna pečena čebula, denimo ptujska rdeča, tako so zanesljivo užitne tudi pečene tulipanove čebulice. Če jih dvakrat prečno prerežemo, odreznine razpadejo v koncentrične kolobarčke. To je nezamenljiva prepoznava, če ne vemo, kaj je čebula in kaj gomolj. Gladiole in žafrani torej nimajo čebul!

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media