Prva pomoč za lase

Dobro počutje | okt. '08

J. Š. F.

Za_lepsi_videz_LasjeLasje so poleg kože na obrazu najbolj izpostavljeni vročini, znoju, sončnim žarkom, vetru in vodi. Poškoduje in izsuši jih tako slana kot klorirana voda, zato jih je treba zaščititi. Če tega v poletnih mesecih niste storili, se to zdaj zagotovo kaže v obliki izsušenih, pustih in razbarvanih las, ki jih ni mogoče oblikovati v primerno pričesko.

Lasje in lasišče zlasti po poletju nujno potrebujejo posebno nego in obnovo. Najprej preverite, kako je z dolžino las, saj že striženje konic vidno izboljša pričesko. Če se barvate in je barva na laseh zbledela, jo je treba obnoviti. Skrbno izberite barvo za lase, saj je še kako pomembna za lep videz in zdravje las. Izberite naravne barve za lase, ki ne vsebujejo amoniaka, pač pa rastlinske izvlečke, ki lase negujejo, obnavljajo in preprečujejo njihovo izsušitev, povsem prekrivajo sive lase in jim dajo privlačno barvo.

Prav tako je pomembna izbira šampona; ta naj bo blage, nevtralne sestave, z izvlečki zelišč, zlasti koprive, pšeničnih kalčkov ali ognjiča, ki izsušene lase učinkovito negujejo. Po šamponiranju lase temeljito sperite z obilo mlačne vode in jih osušite z brisačo. Potem nanesite lasno oblogo ali masko, jo nežno vmasirajte v lasišče in po laseh, nato glavo ovijte v ogreto brisačo in pustite delovati vsaj 20 minut.

Če so lasje zelo izsušeni, si lahko pomagate z naslednjo preizkušeno domačo oblogo. V posodici zmešajte dva rumenjaka, žlico konjaka in dve žlici ogretega ricinovega olja. Mešanico nanesite po prečkah po vsem lasišču in laseh. Glavo ovijte s toplo brisačo in pustite, da obloga deluje prek noči. Zjutraj sperite z lasišča in si umijte lase z blagim zeliščnim šamponom.

Zelo blagodejna je tudi masaža lasišča, ki jo lahko opravite same pred umivanjem las.

Več v reviji ...


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media