Posavski upokojenci so se družili v Krškem

Zgodbe | okt. '08

DD_Posavje_srecanjeTradicionalno srečanje upokojencev posavske regije je bilo 30. avgusta. Srečanje v središču Krškega je pripravila pokrajinska zveza društev upokojencev Posavje pod vodstvom prizadevne predsednice Anice Pajič. Množična udeležba je najboljši dokaz, da imajo upokojenci radi taka druženja. To je priložnost, da obudijo spomine, še zlasti na tista delovna okolja, kjer so si dolga leta prizadevali za lepšo prihodnost ter socialno varnost v starosti, da se poveselijo in si dajo poguma za premagovanje težav.

Zbrane udeležence so s svojo udeležbo počastili številni gostje. To so bili med drugim župani občin Krško in Brežice ter podžupan občine Sevnica, župan občine Kostanjevica na Krki pa je udeležencem poslal pozdravno pismo. Vsi predstavniki občin so poudarili, da se zavedajo pomena minulega dela upokojencev in da si bodo tudi v prihodnje prizadevali za to, da bi ustvarili možnosti za kakovostno življenje starejših v svojih občinah in za njihovo sodelovanje pri oblikovanju in sprejemanju najpomembnejših odločitev, ki zadevajo razvoj občin. Srečanja se je udeležil tudi nekdanji župan občine Brežice mag. Andrej Vizjak in zdajšnji minister za gospodarstvo, ki je opozoril na najpomembnejše dosežke minulega mandatnega obdobja tako na področju gospodarstva, kot socialnega varstva.

Posavske upokojence je navdušila tudi predsednica ZDUS dr. Mateja Kožuh, ki se je prvič udeležila tega srečanja. V svojem nagovoru je opozorila na prizadevanja upokojenske organizacije za izboljšanje gmotnega položaja upokojencev in za kakovost življenja starejših. Poudarila je, da bodo predstavniki ZDUS po volitvah obiskali vse poslanske skupine in jih seznanili z najbolj perečimi vprašanji varstva starejših na različnih področjih. ZDUS je ena najbolj množičnih organizacij civilne družbe, v katero so vključeni mnogi strokovnjaki, ki so pripravljeni svoje znanje in izkušnje dati na voljo za povečanje blaginje vsega prebivalstva.

Posavske upokojencev je pozdravil tudi Karl Erjavec, predsednik DeSUS, ki je prisluhnil pobudam upokojencev, kako izboljšati predvsem njihov gmotni položaj, pa tudi, kako krepiti socialno in pravno državo.

Besedilo: A. T., Foto: M. V.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media