Tople jedi za mrzle dni
Zimsko jutro začnimo s skodelico zelenega čaja ali pravega angleškega črnega čaja z mlekom. Privoščimo si pol kozarca sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega smo oželi tudi polovico limone. Zajtrk nadaljujemo z umešanim jajcem, ki ga pripravite z nekaj repičnega olja, zraven pa dodate kos pogretega ovsenega kruha. Na tem mestu naj opozorim, da z jajci ne pretiravajte, priporočila velevajo do tri na teden.
Med glavnimi obroki naj bo manjši prigrizek. Rdeči radič bo kot nalašč za dober prigrizek z nekaj na rezine narezane šunke in manj mastnega sira, pa z nekaj koščkov na sezamovem olju popečenih kock ajdovega kruha, začinjena pa naj bo z oljčnim oljem, balzamičnim kisom in provansalskimi zelišči.
Za kosilo vedno tekne juha, lahko je dobra goveja z jušnimi rezanci ali zelenjavna, denimo grahova ali kremna porova. Tekne tudi kunčja obara. Če boste izbrali katero izmed gostih zelenjavnih juh ali obaro, vam svetujem kaj lahkega. H kremni zelenjavni juhi se dobro poda na česnu in oljčnem olju dušena špinača in na žaru pečena postrv; če pa imate raje meso, pa na žaru pečen puran ali dobro uležana govedina. K obari obvezno sodi pecivo, morda jabolčni zavitek, sirovi štruklji ali cimetov kolač.