Z eleganco v novo leto!

Z eleganco v novo leto!

Dobro počutje | dec. '10

Decembrski čas prinaša tople občutke, pričakovanja, druženja in tudi posebne dogodke. Teh se nekateri še posebej veselijo, drugi jih spet jemljejo kot obveznost. Za to, da smo urejeni in elegantni, ni treba zapravljati premoženja, pač pa predvsem skrbno izbrati in sestaviti kombinacijo oblačil ter ji dodati ustrezen poudarek in z minimalnimi sredstvi sestaviti skladno celoto.

 

Kamelja barva je letošnjo sezono za večino kombinacij pravi nevtralni odtenek. Brez posebnega razmisleka lahko nadomesti črno, pa še bolj mladostno deluje. Na fotografijah vidite, da črna barva ni edina rešitev za kombiniranje. Za osnovo lahko izberete malce poseben zgornji del s kratkimi rokavi, saj je v notranjih prostorih hitro prevroče. Zgornjemu delu dodajte jopo, ki se odlično prilagaja letnim časom. Je iz bombaža in tudi dolžino rokavov lahko izbirate. Dolžina jope skrije na postavi marsikatero pomanjkljivost. Taka kombinacija je primerna za vsak dan, z dodatki pa tudi za bolj slovesne trenutke.

Broška v obliki cveta je letos še posebej dobrodošel dodatek. Všeč mi je tudi zato, ker si z nekaj veščine in spretnosti lahko cvet izdelate same. Broška je lahko kvačkana iz svetleče niti, lahko je majhna svilena rutica, zložena v cvet ali kamenčki, prilepljeni na podlago ... In še bi lahko naštevala - pomembno je le, da jo sestavite v estetsko celoto in da se sklada z oblačili ali s torbico.

Zlata barva je tista, ki barvo kamelje dlake lepo poudari, saj je iz iste barvne skupine. Uporabite jo za nakit ali za torbico. Pri tem morate biti previdni, da ne bo vsega preveč. Torbica mora biti manjša, taka, da jo boste nosili v rokah, imeti pa mora tudi daljši ročaj, da jo obesite prek rame, ko držite v roki kozarec in prigrizek.

 

Dodatki, ki spremenijo celotno podobo

Če ne marate večplastnega oblačenja, lahko izberete zgornji del v vijoličnem odtenku, ki je v osnovi en kos, le sprednji del je sestavljen tako, da ima več plasti. Tak kroj je idealen za skrivanje pomanjkljivosti: udoben je, ker v pasu ne tišči, padajoč sprednji del pa skrije trebušček in odvečne kilograme tudi ob straneh. Material je premišljeno izbran in različne kakovosti. Svilen otip daje eleganco, pletenina pa jo dopolni, saj je manj občutljiva tudi za mečkanje. Kombinacija je čudovita za vsak dan, če pa ji dodamo kako zanimivo ogrlico, je lahko zelo posebna.
Tudi z ogrlico iz perlic se lahko poigrate in jo posodobite, le nizov mora biti več. Med nize si lahko pripnete svilen cvet, ki je v obliki broške. Pogoj pa je, da se cvet in odtenek perlic v barvi skladata, sicer raje nosite vsakega zase.

 

Veliki šali niso nikoli iz mode

Kot vidite, se tudi živahne barve skladajo z barvo kamelje dlake. Na sliki so sicer hlače, elegantnejše pa je krilo. Vendar vedno velja pravilo, da se morate v izbranem oblačilu počutiti dobro. Če se bolje počutite v hlačah in če bolje pokrijejo morebitne pomanjkljivosti na vaši postavi, jih le nosite tudi za boljše priložnosti, vendar naj bodo iz bolj kakovostnega in bolj elegantnega blaga.
Barva letošnje zimske mode je rdeča in vsi njeni odtenki. Vedno pritegne pozornost in vašemu obrazu prida nekaj energije. Če jo želite malce umiriti, ji dodajte kako nevtralno barvo. Krasen šal z devoré vzorcem (kar pomeni, da gre za prozorno tkanino, ki ima v tkanju tudi neprozorne dele) bo ravno pravšnji za dodatek elegance, umirjanja in prefinjenosti. Ovijte si ga okrog ramen, da se bo vzorec pokazal v vsej svoji lepoti. Ker je tkanina ponekod zelo tanka, bo podlaga prosevala skozenj in se čudovito prilagodila barvi v vzorcu metulja. Metulji so prav tako eden od vodilnih letošnjih motivov, ki ga lahko porabite tudi za broško, obesek ali vzorec.

 

Toplejši jersey

Siva barva je prav tako odličen nevtralni odtenek, ki pa z dodatki dobi večjo eleganco. Zgornji del je eno oblačilo, deluje pa kot kombinacija dveh. Padajoči ovratnik lepo poudari detajl okrog vratu. Zaradi našitih svetlečih dodatkov nakit ni potreben, lahko pa kombinaciji dodate bolj elegantno torbico, ki se v barvi ujema s spodnjim delom.

 

Bodite domiselne

Tudi povsem klasične pletenine so lahko lepe in posebne. Ne da bi bile posebej vešče lahko na svoj zdajšnji komplet našijete svetleče elemente in na tak način ustvarite unikatno podobo svojega oblačila. Kupiti morate le dekorativne perlice ali kamenčke in imeti nekaj časa, da z njimi okrasite oblačilo v več nizih oziroma vrstah. Izberite si del oblačila, v katerega želite, da bo uprto oko opazovalca. Oblačilo bo bolj elegantno, če bodo svetleči dodatki v odtenku podlage. Zgolj droben rob dekoracije bo premalo. Ko se boste dekoracije naveličale, jo preprosto odstranite.
Srednje sivi odtenek se odlično sklada z modrimi očmi in prameni sivih las. Taka kombinacija vas naredi še bolj elegantne.

 

Mala sivorjava obleka

Preprost kroj obleke iz mehkejšega materiala v lepi rjavi barvi lahko nadomesti tako imenovano malo črno obleko. Na slikah vidite, kako jo z majhnimi dodatki lahko spreminjamo: dodamo kos nakita ali vrhnje oblačilo, prav tako pa lahko pod tako obleko oblečete tanek puli iz viskoze ali preprosto bluzo s srajčnim ovratnikom. Obleka sega tik pod koleno, k njej pa lahko obujete tudi debelejše nogavice v sorodnem odtenku in tako skrijete morebitne nepravilnosti na mečih.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media