Uhani kot pika na i

Uhani kot pika na i

Dobro počutje | dec. '10

Dobro izbrani modni dodatki zaokrožijo našo podobo in dopolnijo osebni stil. Z ustrezno izbranim kosom nakita, z verižico ali z uhani, denimo, lahko popestrimo videz še tako enostavnega oblačila. Na modnih straneh predstavljamo nekaj zamisli, kako popestriti naš videz s šalom, dolgo verižico ali broško, zdaj pa se posvetimo še uhanom.

Ženske bi lahko razdelili na dve skupini: na tiste, ki uhanov sploh ne nosijo, in na druge, ki brez tega ušesnega okrasa sploh ne stopijo iz hiše. Uhani se podajo prav vsaki ženski, le pravo obliko in ustrezno dolžino ali velikost moramo izbrati. Velja pa pravilo, da se mora barva uhanov skladati z oblačili, pri čemer si lahko pomagamo s šalom ali rutko, vse drugo pa je odvisno od okusa posameznice. Ženske, ki si drznejo več, bodo izbrale večje, bolj bogate uhane živahnih barv. Spet drugim so ljubši diskretni, manj opazni uhani. Na srečo nam sodobna moda dovoljuje raznovrstnost in kombiniranje. Ponavadi imamo v šatulji za nakit več uhanov za »vsakdanjo rabo«, prav pa je, da si privoščimo kak par ali dva za posebne priložnosti ...

Tina Djilas, oblikovalka iz Ljubljane pravi, da so pravilno izbrani uhani kot pika na i našega videza. »Obožujem občutek, ko se moja domišljija igraje razvija v vedno drugačen, unikaten in neponovljiv kos nakita,« pravi oblikovalka, ki ustvarja že od mladih nog. Zadnja leta izdeluje zlasti uhane, ki so resnično nekaj posebnega in namenjeni ženskam, ki si želijo drugačnosti. So unikatni, ročno izdelani in iz koži prijaznih materialov, ki ne povzročajo alergij. Posebno vrednost jim dajejo kristali, ki ugodno vplivajo na zdravje in počutje. Kristali namreč oddajajo določeno energijo, frekvenco, ki nam pomaga pri spreminjanju našega razpoloženja in počutja, lahko pa jih uporabljamo za zaščito. Kristali so transformatorji kozmične življenjske energije ali božanske energije na zemljo. Z življenjsko energijo polnijo našo avro in telo ter pomagajo pri očiščevanju energetskih zastojev v naših čakrah, meridianih, energetskih kanalih in organih. Zastoji in energetska bremena v telesu in v energetskem polju nastanejo z vplivi iz okolja ter z našimi odzivi na okolje (strahovi, stresne situacije, občutki krivde, negativno razmišljanje ipd). S kristali si pomagamo k uravnovešenemu delovanju žlez, organov in obrambnega sistema; dvigujemo svojo zavest, razvijamo osebnost in dosegamo duhovni napredek.

Tina Djilas kristale kombinira s steklom, lesom ali školjkami, včasih uporabi tudi kovino, keramiko ali umetno maso, vse elemente pa preplete z žico. Še posebej zanimivi so kvačkani uhani iz barvne žice z dodanim kristalom.

Ko izbiramo nakit s kristali, radi kupimo tiste, ki so značilni za naše rojstno znamenje. Bolje pa je, svetuje sogovornica, da izberemo kristal, ki ustreza našemu počutju. Ko pa kupujemo darilo, ne bomo zgrešili, če izberemo barvo, ki jo ima obdarovanka rada.

Sicer pa Tina Djilas uhane, pa tudi kako ogrlico izdela po naročilu. To je še posebej dobrodošlo, kadar se urejamo za posebno priložnost, a se ne znajdemo najbolje. Njene stvaritve in pomen posameznih kristalov si lahko ogledate na spletni strani www.artina.si ali pa jo pokličite na št.: 040 828 681.

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media