Prvega vtisa se ne da popraviti

Dobro počutje | dec. '10

Vsako leto se veselimo praznikov, saj se srečujemo z znanci in prijatelji, sklepamo pa tudi nova znanstva. Naše počutje bo zagotovo še boljše, če bomo pri tem videti urejene. Ne pozabite, da nikoli več ne boste mogle popraviti prvega vtisa, zato poskrbite, da bo ta kar najboljši!

 

Za celovito urejenost je pomembna tako nega obraza, las, rok, nog in telesa, predstavljamo pa nekaj praktičnih ukrepov, ki vam bodo v kratkem času in z malo truda omogočili negovan videz.

Nobena ženska nikoli ne bi smela povsem opustiti ličenja obraza. Z njim lahko skrijemo marsikatero pomanjkljivost. Najpomembnejši izdelek za ličenje je tekoči kremni korektor v tubi. Ta je najprimernejši za suho in tanko kožo v zrelih letih. Obraz in vrat seveda pred ličenjem primerno zaščitimo z vlažilno emulzijo ali kremo. Ko se vpije v kožo, začnemo prekrivati nepravilnosti. Korektor naj bo enak naravni barvi kože ali za odtenek svetlejši. Korektor s prsti nanašamo na pege, podočnjake ali počene žilice ter ga z rahlim trepljanjem vtiramo v kožo, dokler nepravilnost ni primerno prekrita.

Zatem na obraz nanesemo tekoči puder, ki izenači in polepša videz kože. Tekoči puder naj bo kakovosten, vlažilen, lahke, svilnato mehke sestave, da se takoj spoji s kožo in se ne nabira v gubicah. Nanašamo ga enakomerno, v tankem sloju vse do ušes in las. Na vrat ga ne nanašamo, zato vedno izberemo barvo, ki je enaka ali le za odtenek temnejša od naravne barve kože, tako da razlika med obrazom in vratom ni preveč očitna.

Za večjo obstojnost nanešenega tekočega pudra poskrbimo s pudrom v prahu. Ne bojte se, da bo izsušil kožo, ali se nalagal v gubice. Kakovostni pudri v prahu so mikrosvilnate sestave in brezbarvni, tako da ne spreminjajo barvnega odtenka, ki ste ga določili z izbiro tekočega pudra. Puder v prahu lahko nanašate s čopičem ali s priloženo blazinico.

Sledijo barvni poudarki, med njimi je na prvem mestu senčilo za ličnice. Z njim poudarimo predvsem zgornji del ličnic, pa tudi vzdolžne linije obraza, nad senci, ob laseh, zunanji del čeljusti, morda tudi spodnji del brade, odvisno pač od oblike obraza. Nič tako ne osveži pogleda, pa tudi obraza na sploh, kot prav pravilna uporaba senčila za ličnice! Seveda je treba paziti na zmernost; če je šminka rožnatega odtenka, naj bo tako tudi senčilo, če pa je šminka opečnega ali mareličnega odtenka, uporabimo podoben odtenek senčila. Na ta način dosežemo usklajen videz obraza.

Trend ličenja je negovan, a čim najbolj naraven videz. To pa je tudi bistvo ličenja v zrelih letih.

 

Oči v naravnih tonih

V skladu z letošnjimi smernicami oči ne poudarjamo več s črno ali kakršnokoli drugo barvno črto. Zgornjo veko poudarimo zgolj s senčilom za veke nežnih, naravnih barvnih odtenkov, kot so bež, bledo rožnata, nežno modra ali zlata barva za večerne priložnosti. Trepalnice obarvamo in podaljšamo z mascaro črne, rjave ali sive barve.

Bodite pozorne na obliko in gostoto obrvi, saj so zelo pomembne za skladen in mladostnejši videz obraza. V zrelih letih je gostota obrvi bistveno manjša, zato je njihovo naravno obliko treba dopolnjevati s posebnim svinčnikom za obrvi v rjavo-sivem odtenku, ki je najbliže naravni barvi obrvi. Manjkajoče dele obrvi začrtamo z drobnimi črticami, ki posnemajo njihovo naravno rast. Pozor, v zrelih letih obraza nič ne postara bolj kot obrvi, začrtane v enem samem, tankem loku - v slogu Grete Garbo!

Če so se vaše obrvi res močno zredčile in zožile, je verjetno najboljša rešitev permanentni make-up obrvi. Ta vam prihrani precej dela in vam ob vsaki priložnosti zagotavlja negovan videz, pa tudi cena posega je zmerna.

Poskrbite tudi za primerno pričesko. Posvetujte se s frizerko in si končno upajte kaj drznejšega tako pri izbiri barve, kot tudi oblike. Pričeska, ki je nekaj posebnega, a se vam poda, še dodatno osveži obraz in odvrača oči od kake pregloboke gubice, ki bi jo rade prikrile.

Prav tako kot obraz tudi roke pritegnejo poglede, zato ne pozabite na redno nego rok in nohtov.

Negovan videz pa zaokrožuje tudi vonj, zato poleg natančne, vsakodnevne higiene ne pozabite na diskretno kapljico vašega najljubšega parfuma.


 

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media