Z majhnimi koraki do velikih sprememb

Z majhnimi koraki do velikih sprememb

Dobro počutje | jan. '11

Naša koža se z leti spreminja, potrebuje več vlage, zato tudi pravilno izbrano kremo, primeren puder za zaščito ... Poleg pravilne nege, zdrave, uravnotežene prehrane in pozitivnega pogleda na svet pa se skriva ključ za mladostnejši videz tudi v ličenju. Drage dame, se ličite venomer enako? Čas je za spremembo! Nekaj lepotnih trikov, ki jih lahko uporabimo pri ličenju in negi, je z nami delila Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor.

 

Kakšna je pravilna nega zrelejše kože?

Predvsem je pomembno, da ji dajemo veliko vlage, saj jo zrelejša koža z leti čedalje bolj izgublja. Osnova je še vedno klasična nega, ki naj vsebuje mleko, tonik, dnevno in nočno kremo ter seveda kremo za predel okrog oči. V zrelejših letih je dobro osnovno nego razširiti z intenzivno nego z različnimi serumi. Serumi so zelo dobrodošli, saj delujejo bolj globinsko. Vsake toliko časa pa se odločimo še za dodatno nego z vlažilnimi in hranljivimi maskami za obraz, pred masko pa nanesimo učinkovit peeling.

 

Kako omiliti videz gub?

Po vsaki pravilni negi uporabimo prekrivne tekoče podlage, lahko tudi obarvane kreme v kombinaciji z lahkotno prekrivnimi tekočimi korektorji, ki minimalno poudarijo gubice.

 

Kakšno šminko naj uporabimo, da ne bo šla v gubice ob ustnicah?

Zaradi lahke tekoče podlage svetujem obstojne šminke, ki zdržijo na ustnicah tudi do šest ur. Pomemben pa je pravilen nanos, ki je ponavadi zapisan na embalaži šminke. Prav tako je priporočljiva uporaba črtal za občrtanje ustnic. Nato uporabimo klasično šminko. Barva šminke naj bo malce bolj živahna, da poživi obraz, medtem ko je v zrelejših letih bolj primeren in eleganten naraven očesni make-up.

Glossom se raje izogibajte, saj se radi razlezejo v gubice, ker so izredno tekoči. Če pa želite uporabiti gloss za visoki lesk, ga nanesite samo na sredino ustnic, tako jih boste optično povečali.

 

Kako pravilno naličimo oči?

Izberite rjave ali zemeljske odtenke, ki bodo poudarili samo naravne poteze vaših oči. Svetujem predvsem toplejše tone. Hladnejši bodo namreč na vašem obrazu ustvarili hladen in zelo nenaraven videz.

V notranjih kotičkih veke svetujem uporabo mat odtenkov bež senčila, toliko da se oko navidezno odpre. Ne uporabljajte pearl (svetlečih) senčil, ker bodo še dodatno poudarila notranje gubice. Na zunanje kotičke veke nanesite diskretno rjavo senčilo. Tik ob trepalnicah uporabite temno rjavo črtalo za veke in nato linijo nežno zabrišite z vatirano palčko. Sledi nanos maskare za volumen. Krtačka maskare naj ne bo predebela, predvsem mora biti namenjena zgoščevanju trepalnic. Pri ličenju vek se vedno osredotočite na zgornji veki, saj bo le tako oko delovalo spočito in bolj odprto. Spodnje trepalnice samo obarvajte z maskaro, druge nanose senčil pa raje izpustite.

 

Kaj storiti, če imamo povešene veke?

Najbolj preverjeno in enostavno ličenje je po mojih izkušnjah takole: v zunanjih kotičkih očesa se orientirajte na najbolj izrazito gubico in si zamislite pravi kot na njej. Predstavljate si namišljeno linijo in kako bi bila videti, če bi jo narisali. No, tam se zaključi tudi nanos senčil, seveda pa ne smete pozabiti na lepo zabrisane prehode. Če pa je veka zelo povešena, da pada že na trepalnice, v zunanjih kotičkih odsvetujem ličenje s temnimi senčili. V tem primeru uporabite samo en diskreten barvni odtenek po vsej veki, zato pa si privoščite bogatejši nanos maskare, kar bo prav tako odprlo veko.

 

Kako zakrijemo madeže na polti ?

Tekočo podlago, ki je primerna za naš tip kože, z gobico za tekoči puder nanesemo po vsem obrazu. Z njo tamponiramo. S tem ustvarimo boljšo prekrivnost. Nato določene predele po potrebi prekrijemo s kompaktnim korektorjem in vse skupaj utrdimo s suhim pudrom v kamnu. Da ne bi poudarili preveč gubic na obrazu, ne smemo pretiravati s suhim pudrom!

Nasvet: ko končate ličenje, si na predel podočnjakov vnovič nanesite tanko plast kreme za okrog oči, ki bo osvežila ta predel.

 

Veliko žensk se težko odloči za spremembe, saj pravijo, da se ne znajo naličiti drugače.

Svetujem, da se opogumite in vsaj poskusite, saj je make-up še vedno mogoče odstraniti. Če ne poskusimo, ne moremo vedeti, kako lahko izgledamo lepše ter bolj mladostno. Včasih je najbolje, da se prepustite rokam strokovnjaka, ki vas vidi drugače in zna tudi najbolje uskladiti vse barve na vašem obrazu.

Predvsem pa naj bo ličenje zabava in veselje. Uredimo se zase, za svoje dobro počutje, to je najpomembnejše od vsega!



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media