Letni horoskop 2011

Prosti čas | jan. '11

Luna obkroži Zemljo vsak mesec, Zemlja obkroži Sonce v enem letu. Prvi krajec se začne z mlajem. To je izhodišče, nov začetek. Dogajanje se razvija in raste do polne Lune. Ob ščipu so energije najmočnejše. Ko pride v naravi dogajanje do vrhunca, se začne ugašanje, upočasnjevanje. Simbolično se to zgodi v času od ščipa do zadnjega krajca, ko se začne umirjanje in simbolično umiranje. Ob mlaju se bo rodilo novo dogajanje, morda kot nadgraditev prejšnjega, morda povsem na novo, kot nov projekt. Podobno je pri kroženju Zemlje, ko opazujemo gibanje Sonca in letne čase: do pomladi se ubadamo s pripravami - v naravi se prebudijo korenine v zemlji, da lahko poženejo poganjke. Sledi bujna rast do poletja, ko doživi narava vrhunec. Jeseni poberemo pridelke, žanjemo uspeh. Pozimi se obrnemo vase - do novega začetka v krogu življenja.

 

OVEN
Samozavestno si zastavljate cilje, vendar svoje odločitve vežete na razmere v okolju. Kadar se vam zdi, da ni pravih ljudi, ki bi z vami sodelovali, odlašate z načrti. Na srečo boste v drugi polovici januarja in februarja spoznali, da se najbolj pomembne stvari zgodijo nepričakovano: ni vam treba nadzorovati vsega dogajanja, lahko se prepustite toku dogodkov. Maja in junija boste postavili dobre temelje za razvoj. Jeseni boste izbrali bolj pomembne cilje, manj pomembnim se boste odrekli. Trpel bo vaš ponos. Potolažite se: vsaka stvar je za nekaj dobra. Leto 2011 boste doživeli polno; veliko učenja.

 

BIK
Spremljajte svoje občutke, saj vam narekujejo, kdaj morate pohiteti, kdaj imate čas za počitek. Energijo vam dajejo izbrani cilji, ob katerih boste marsikaj pridobili. Do pomladi boste imeli občutek, da ne morete narediti vsega, kar si želite. Potem se vam bo odprlo, sproti boste lahko uresničevali zadane naloge. Jeseni boste čutili, da ste pred časom, vse poti vam bodo odprte. Naučite se potrpežljivosti: tedaj, ko ne morete delovati, je čas za razmišljanje, načrte, navezavo stikov s pravimi ljudmi. Večkrat pomislite na svoje dosedanje življenje: tam, kjer ste bili uspešni, tam je vaša moč. Sodelovanje.

 

DVOJČKA
Optimistično stopate v novo leto. Pri tem se ne vznemirjate zaradi prihodnjih dogodkov. Nekako že bo, si mislite. Nekatere dogodke sicer načrtujete, a ste v tem trenutku še premalo zavzeti za njihovo uresničitev. Pogosto se boste pritoževali. Že zdaj čutite, da bo pomlad burna: v tistem živahnem obdobju boste naredili vse, kar bo potrebno, zato se bo do jeseni napetost že polegla. V marcu in v avgustu boste veliko premišljevali o minulih dogodkih: kdaj bi lahko ravnali drugače, kako se boste odločali v prihodnje. Poletje boste doživljali vsak dan sproti, jeseni boste navezali pristne odnose z ljudmi. Osebni razvoj.

 

RAK
Zastavite si načrte za naslednje leto takoj zatem, ko boste premislili, po čem ste si zapomnili prejšnje leto. Ne izgubljajte časa s tistimi stvarmi, pri katerih niste bili uspešni, temveč ravnajte prav nasprotno. Vaš uspeh je tam, kjer vam je šlo zlahka od rok, kjer ni bilo naporno. Pri teh aktivnostih ste boljši in spretnejši od drugih. Kar je za vas lahko opravilo, kaže na vaše sposobnosti. Ne posnemajte drugih ljudi! Najdite svojo pot, pa naj gre za pomoč in podporo močnim ljudem v vaši okolici ali za vaš projekt in pomoč šibkejšim. Tam, kjer je vaša moč, tam črpate samozavest. Ljubezen osvobaja, daje moč.

 

LEV
Poiščite točko svojega  uspeha. Za začetek analizirajte prejšnje leto takoj, ko se bodo polegla praznovanja. V sebi dobro veste, kaj vam je bilo všeč. Gre za občutke samouresničevanja in ne za ponos. To pomeni, da bodite pozorni, kako uspešni ste bili pri uresničevanju tistega, kar ste si želeli prej. Ali je vaše ravnanje všeč drugim, ni pomembno tedaj, ko ste dosegli svoj namen. Vedno, ko pridete na cilj, ko se vam uresniči, kar ste si želeli, se ustavite vsaj za minutko. Ko se ozrete nazaj, ko vidite, da vam je uspelo, vas preplavi val pozitivne energije, ki navdihuje. Vzponi in padci vse leto.

 

DEVICA
V sebi čutite optimizem, razigranost, prešerno voljo. Toda v zavesti imate zavoro, ne upate se povsem sprostiti. Bojite se, da bi izgubili nadzor nad dogajanjem, ko bi kdo manipuliral z vami; ali še huje, da bi kdo mislil, da niste pridni, prizadevni, dovolj resni. Opazujte naravni občutek: če svojo aktivnost prekinjate z nečim, česar ste se domislili, in se potem vračate k prvotnemu opravilu, naredite več. Možgani se razbremenijo, vaša sposobnost se poveča. Aprila in avgusta boste preživljali neprijetne občutke: po tistem boste močnejši. Okrepili boste nekatere spretnosti in znanja. Sprostite se.

 

TEHTNICA
Na začetku leta se bo dogajalo veliko. Potem bo nastopilo zatišje. Proti poletju si boste želeli več dogodkov, iskali boste ljudi, s katerimi bi popestrili svoje življenje: radi bi sodelovali z njimi. Jeseni vam bo že jasno: vse se začne in konča pri vas, pri vaših mislih, občutkih, dejanjih. Na začetku ste negotovi, želeli bi pomoč, mentorja. Potem ugotovite, da zmorete sami več, kot mislite. Ko dosežete cilj, zbledi pomen zadeve. Zdi se vam, da bi to zmogel vsak. Zato se vedno znova začudite, ko vam ploskajo, ko vam čestitajo. Pogosto premikate gore. Želji sledi načrt - do uspeha ni daleč.

 

ŠKORPIJON
V začetku leta boste potrebovali veliko pogovorov. Bodite pozorni na občutke: Pri nekaterih ljudeh se napetost sprošča, vaši pogovori so izpovedni, z njimi se zdravite, pri drugih dobivate zagon, kujete nove načrte. Taki pogovori vas aktivirajo, ob njih naredite načrt za prihodnost. Vaša prednost je vaša notranja moč. Ste vzdržljivi in vztrajni, kadar verjamete v to, kar počnete. Izogibajte se posesivnosti, zlasti aprila in septembra. Povejte, kaj si želite; prisluhnite, kaj si želijo vaši bližnji. Tudi v prihodnjem letu se boste duhovno razvijali. Telo in duša sta celota: psihološke zakonitosti.

 

STRELEC
Opazujete in se zabavate. Ko se prepustite zabavi, vam je lepo. Toda že februarja boste ugotovili, da v življenju šteje predvsem to, kar naredite sami. Iskali boste področje, kjer bi se uveljavili, kjer boste pokazali svoje sposobnosti. Do poletja vam bo že jasno, po čem si boste zapomnili naslednje leto. Jeseni vas čaka veliko dela in skrbi, pomislite na staro modrost, da se človeku toliko naloži, kolikor zmore nesti. Dokažite svoje sposobnosti. Bodite pozorni na to, kar zmorete. Ovire so zato, da jih premagate ali se jim izognete. Vzpostavili boste dobre odnose z ljudmi, ki so individualisti. Pomoč.

 

KOZOROG
Že vnaprej veste, da boste storili vse, kar bo potrebno. Toda pazite na svoje zdravje, da se ne preobremenite. To bo leto dobrih odnosov z drugimi ljudmi. Pomembno vam je ohranjanje ravnotežja na vseh področjih. V prvi polovici leta boste izhajali iz prejšnjih izkušenj, iz njih ste se veliko naučili. To znanje boste uporabili pri doseganju uspeha, pri ohranjanju dobrih medosebnih odnosov, pa tudi za zdrav življenjski slog. Po napornem delu si boste privoščili dober počitek. Po živahnem obdobju med ljudmi si boste vzeli čas zase. Priprave spomladi, poletje bo živahno, jesen umirjena. Duhovni razvoj.

 

VODNAR
Neradi načrtujete, saj se zavedate, da si potem dogodki izberejo svojo pot. Zato se najbolj zanesete na prilagajanje okoliščinam, kjer dosežete največ zadovoljstva. Marca boste spoznali, da je načrtovanje koristno. Delujte premišljeno in aktivno. Poleti boste začeli razmišljati o minulem življenju: nekatere stvari še lahko spremenite. Pogovarjajte se, iščite nove poti. Ko dobite priložnost za spremembo, jo uresničite. Zavestno morate skrbeti, da v očeh drugih izpadete zanesljivi. Negujte vse, kar se je izkazalo kot dobro v vašem življenju. Ko se odločate, se vprašajte: kako je pametno ravnati. Izbira.

 

RIBI
Zavedate se notranjega sveta, duhovnosti, psihološke osnove človeka. Pogosto ko opazujete občutke in doživljanje, je tako zanimivo, da pozabite na zunanje izzive: dražljaji, ki prihajajo iz okolja, vas prebudijo. Znate se prilagoditi, največ poguma pa boste začutili konec februarja. Naredite premike, ki so tedaj potrebni. Z besedami izražajte svoje občutke, namene in misli. Poleti se boste ukvarjali s tistimi področji, ki jih poznate. Kot da bi podoživljali pomembna dogajanja iz preteklosti. Naredili boste pomemben razvoj, novembra boste ugotovili, da ste v sebi popolni: vse, kar se dogaja, ima svojo logiko.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media