Z DOBRO VOLJO in …

Z DOBRO VOLJO in …

Dobro počutje | jan. '11

 

 

 

 

 

… iz sneženja v sončno vrtenje smo se odločili prestopiti s čvrstim korakom, s krepkejšimi ter veliko spretnejšimi prsti, z okrepljenimi dlanmi in rokami.

 

Obljuba dela dolg, zato nadaljujmo z zimskim razgibavanjem v začetem veselem dežnikarskem stilu. Tudi z najdeno palico gre dobro, prav tako z veliko kuhalnico. Če boste izbiro rekvizita prepustili mladim nadebudnežem, vam bodo hitro pokazali, kako se stvari streže s krajšo leseno palico karnise, pa tudi z navadno metlo. Prepustite se domišljiji. Bo še bolj veselo.

Obojeročno metanje dežnika je vaja, ki vas bo dobro razgibala in okrepila dlani.

Različni načini izhodiščnih prijemov dežnika in metanja. Prijem dežnika z dlanmi navzdol pred telesom in spust ter takojšnje lovljenje ohranjata in krepita vašo hitrost reakcije in moč dlani. Prijem dežnika z dlanmi, obrnjenimi navzgor, pa ob višjih metih poleg tega razgiba tudi hrbtenico in razvija koordinacijo in ravnotežje. Med vajo poskusite biti čim bolj sproščeni in kar se da mehkih gibov z vsem telesom.

Preprijemanje dežnika iz ene roke v drugo in v nadaljevanju metanje z rahlimi zasuki telesa, je vaja, ki vas bo dodobra ogrela. Ko boste zelo spretni v lovljenju, boste presenečeni, kako visoko in skoraj okrog telesa se boste lahko zavrteli. Vajo boste delali še z večjim veseljem, ko boste videli, kako hitro postajate vse spretnejši. Če ste doma in veliko sedite, je vaja s preprijemanjem in obračanjem telesa levo in desno za vas ravno pravšnja. Poskusite.

Leto smo odvrteli, novega bomo zavrteli. Če ste vztrajno vadili, ste nad zapestji kmalu začutili toplo bolečino, ki se lahko ob pretiravanju naslednji dan razvije v »musklfiber«. Zato vajo, delajte nežno in počasi. Veselemu vrtenju v dlani najprej ene in nato še druge roke dodajte kroženje okrog telesa. Za to se boste morali vsaj malo pozvirati. Posledično boste bolj segreti in razgibani v hrbtenici, medenici in kolkih, pravzaprav v vsem telesu. Potrudite se in vrtite dežnik najprej v eno in nato še v drugo stran v vsaki roki posebej. Saj že veste: izboljšana spretnost v obeh rokah izboljša celotno počutje in tudi delovanje naših možganov.

Vrtenje dveh dežnikov je izjemno doživetje, še posebej v soncu. Za to boste potrebovali malo več prostora. Princip vaje je enak kot pri prejšnji. Prav je, da z vajo razvijemo vse različice vrtenja. Začnimo z obema rokama v isto smer, nato zavrtimo v drugo smer, zdaj pa z eno roko navzven in z drugo navznoter, nato pa zamenjajte smeri. Težko? Zabavno? Predvsem pa je lahko zelo veselo. Če vam takoj ne gre, vztrajajte in vajo redno ponavljajte, kadarkoli se spomnite. Presenečeni boste, kaj se da narediti s kratkotrajnimi in večkratnimi ponovitvami. Seveda je odvisno od vas, ali boste vzeli dežnik v roke ali ne.



Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media