Premlada za Abrahama …

Premlada za Abrahama …

Dobro počutje | maj '11

Negovana in zdrava koža v zrelejših letih je odsev pravilnega življenjskega sloga, ki smo ga živeli. Če smo se dovolj gibali na svežem zraku, se pozna na koži, in če smo se pravilno prehranjevali, prav tako. Svež in privlačen videz lahko dosežemo tudi s pravilnim ličenjem in s spremembo pričeske, premišljeno izbrana oblačila pa še zaokrožijo podobo urejene ženske.

Marsikatera ženska ima občutek za to, kaj se ji poda, diskretno zna poudariti, kar je lepega, drobne pomanjkljivosti pa uspešno prikriti. Za tiste, ki pri tem nismo najbolj spretne ali pa se stežka odločimo, da bi spremenile svoj videz, so seveda dobrodošli nasveti strokovnjakinje, kot je profesionalna vizažistka in stilistka Katja Fašink. Njenim rokam in izkušnjam se je prepustila Marjeta Kumelj, ki je prav tisti dan praznovala svoj petdeseti rojstni dan. Kaj je lepšega, kot si za darilo privoščiti popolno stilsko preobrazbo ...


Za srečanje z Abrahamom se je gospa Marjeta želela še posebej lepo urediti.


Gospa Marjeta ima močne in zdrave lase, pa tudi zelo goste. Podala bi se ji tudi daljša pričeska, a ji tudi ta oblika in predvsem svetlejša barva las odlično pristoji.
Pri takih laseh je zelo pomembno, da jih postrižemo na pravilen način in da se tudi naravno lepo posušijo. Le tako z njimi ni preveč dela.


Vizažistka je izbrala ličila v zemeljskih tonih. Pozorna je bila na izbiro tekoče podlage, ki ne sme gubic še bolj poudariti. Tudi pri barvah senčila za veke je bila precej previdna, saj je želela doseči efekt bolj odprtih in prodornih oči.


Gospe Marjeti se odlično poda obleka iz šifona in svile v mareličnih tonih. V njej je zagotovo uživala na praznovanju.

Katja Fašink nam je zaupala tudi nekaj nasvetov za nego las in ličenje.
Kako ukrepamo, ko naši lasje postajajo vedno bolj tanki in začnejo tudi izpadati?
Uživati moramo ustrezne prehrambene dodatke, uporabljati pravi šampon in balzam za naš tip las ter ampule proti izpadanju las. Vsekakor je treba paziti tudi na zdravo in uravnoteženo prehrano, predvsem pa popiti zadostne količine vode.

Kaj pa tedaj, če se že vidi pleša?
V tem primeru lahko storimo bore malo. Je pa res, da nam ni treba pokazati pleše, ne moškemu ne ženski. Na voljo so manjše mikro mrežice, ki jih namestimo na lasišče, drugi pa jih niti ne opazijo. Na tej mrežici so vdelani lasje enake kakovosti, kot je naraven las, saj je mrežica izdelana za vsako stranko posebej.

Kako izberemo obliko frizure? Po tipu las ali po obliki obraza?
Po obojem. Od oblike obraza je odvisna dolžina las, tehnika striženja, od kakovosti lasu in od polti pa je odvisna barva, ki jo priporočamo stranki.

Kako je z barvanjem, zlasti z barvanjem sivih las?
Barvanje sivih las je preprost postopek, z nanosom kakovostne barve pa je barva tudi obstojnejša in ostane dalj časa sijoča. Priporočljivo je barvanje na tri tedne, da se narastek ne vidi preveč. Za tiste bolj “petične” pa v vmesnem času priporočamo nanašalce za barvanje narastka, ki so obstojni do prvega pranja las.

Na kaj moramo biti še posebej pozorni pri ličenju v zrelejših letih?
Da uporabljamo ličila, ki nam ustrezajo glede na tip kože, glede na gubice ter glede na vlažnost kože. V zrelih letih je uporaba kakovostnih senčil še pomembnejša prav zato, ker se veke hitreje razmastijo in se zato senčilo nabira v gubicah. Zelo pomembna je tudi kakovostna maskara, ki mora biti obstojna in se mora po nanosu hitro posušiti.

Kako poskrbimo za pravilno nego zrele kože?
Uporabljati moramo visoko kakovostno kozmetiko, ki je bogata z naravnimi vlažilci, vitamini in ceramidi. Koža namreč z leti postane tanjša in upadla, njena vlažnost se občutno zmanjša. Lahko pa gube omilite. V kozmetičnem žargonu izdelkom za to starostno skupino diskretno pravijo 50+. To pomeni, da po petdesetem letu priporočajo iste kreme ne glede na to, ali ste stare petdeset ali sedemdeset let. Nega zrele kože zahteva izdelke, ki kožo hranijo in jo gladijo. Za to je zaslužen vitamin A. Kisline z vitaminom A poskrbijo, da je zgornja plast kože bolj gladka, spodnja pa bolj čvrsta. Če uporabljate proizvode z vitamini, morate obvezno uporabljati izdelke z visokim zaščitnim faktorjem, saj je koža zaradi vitamina A veliko bolj občutljiva na sončne žarke. Pa naj se sliši še tako grobo - prepovedano je verjeti v čudeže. Koži škoduje tudi grobo vtiranje kreme.

Kaj pa obleka, na kakšen način lahko skrijemo kak odvečen  kilogram?
Seveda je veliko odvisno od tipa telesa, a kljub vsemu bi morali, če imate preveč kilogramov, izbrati zase oblačilo, kar vam bo pristajalo, vas ne bo vezalo in ne kot zavesa viselo z vas. Priporočam, da ne izbirate preveč tesnih oblačil. Nikakor ni pravila, da ženske z močnejšo postave ne smejo nositi oprijetih oblačil; vendar naj bodo oblačila kar se da udobna. Omislite si obleko, ki ima visok pas. Obleka z visoko linijo pasu lahko naredi pas veliko tanjši in polepša postavo. In še nasvet: če vaše roke niso tako čvrste, kot bi si morda želele, razmislite o tanki jopici, ki ne skrije le rok, pač pa je tudi čudovit dodatek lahki poletni obleki ali celo večerni toaleti. Dolgi rokavi pri ženskah z močnejšo postavo so lahko zelo seksi!


Ličenje in pričeska: V Salonu CAT na Slovenski cesti 19 v Ljubljani (nasproti Kongresnega trga) poskrbijo za nego las in ureditev vseh vrst pričesk, pa tudi za podaljševanje in zgoščanje las ter nakup lasulje in lasnega vložka, gospodje se lahko tudi obrijejo. Telefon: 031 626 000, info@cat.si, http://www.cat.si
Oblačila: Maximarket, Trg republike 1, Ljubljana.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media