Svež videz naj odseva vitalnost

Svež videz naj odseva vitalnost

Dobro počutje | maj '11

»Si ti res jaz? Sem jaz res ti?« se v pesmi Ogledalo sprašuje Mila Kačič. Leta puščajo svoj pečat tudi na obrazu in telesu. Pogosto pa se zgodi, da se zunanja podoba ne sklada z osebnim počutjem - duša je še polna življenja, zunanji vtis pa kaže znake uvenelosti.

To neskladje vsekakor ne pripomore k samozavesti, ki je vsekakor nujna, da se človek dobro počuti v svoji koži. Skrb za dober videz ne pomeni, da je treba zanikati in skriti zrelost in to, kar so na obrazu pustila leta in življenje s svojimi preizkušnjami. Nasprotno: zelo izrazito pomlajevanje, ki je bilo doseženo z agresivnimi lepotnimi posegi, je  pogosto slabo sprejeto. Zato se v svetu in tudi pri nas vse bolj uveljavljajo nove, prijazne, nekirurške metode za glajenje gubic, za polnejši obraz, za odstranjevanje kožnih madežev, stimulacijo kože ipd. Seveda pa je tudi te posege najbolje zaupati usposobljenemu zdravniku, poudarja Tea Jedločnik Štrumbelj, specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurginje, ki že nekaj časa uspešno vodi ambulanto za lepotne posege v Termah Dolenjske Toplice.

Hitri in neboleči posegi
Z lepotnimi posegi, ki so hitri, neboleči in ne predragi, vračajo ženskam bolj napeto in lepšo kožo na obrazu. Učinkovito pomagajo najstnikom zdraviti akne, imajo pa tudi stranke zrelih let, ki si želijo odstraniti pigmentne madeže ali si le osvežiti obraz. Metod za pomlajevanje je več – od mikrodermabrazije, kemičnega pilinga, laserja do vbrizgavanja naravnih polnil. Za odstranjevanje gub in ohlapne kože se po svetu in pri nas namreč vse bolj uveljavlja »polnjenje« in čedalje manj »zategovanje« kože. Proti gubam, ohlapni koži, aknam in tudi za odstranjevanje bradavic je zelo učinkovita metoda Pelleve, ki dosega pomembne rezultate s segrevanjem in glajenjem kože. Tudi to že uspešno uporablja kirurginja Jedločnik Štrumbelj, ki je kot zanimivost povedala, da vse nove metode najprej preizkusi na sebi. Dodaja, da je vesela, ker ji njene stranke zaupajo in se rade vračajo. Največ ima seveda žensk, ki so stare od 30 pa tudi več kot 70 let. »Na starejši, bolj zgubani ter ohlapni koži je seveda treba opraviti več ponovitev, kombinirati več postopkov in uporabiti več polnila. Najbolj priporočam hialuronsko kislino. Njeni učinki se podaljšujejo in trajajo zdaj že do enega leta«.

Kisik, voda ter koristni dodatki
Novost v Termah Dolenjske Toplice pa je pomlajevanje z metodo »Jet Peel-Hydro Bliss«. S posebnim aparatom z visokotlačnim curkom kisika s hitrostjo 200 m/s skozi tanko šobo vbrizgajo fiziološko raztopino. Njeni osnovni sestavini sta voda in kisik, ki sta odločilnega pomena za rast in obnovo celic, stimulirata pa tudi rast kolagena. Z dodatki vitaminov in hialuronske kisline pa se učinek še poveča. Ta postopek, ki traja približno 20 minut, intenzivno očisti kožo, pospeši cirkulacijo, izboljša se tonus kože, ki postane globinsko navlažena. Učinek je takojšen.
Estetska kirurginja Tea Jedlovčnik Štrumbelj poudarja, da lepota prihaja od znotraj; zato noben lepotni poseg ne koristi človeku, če ne živi zdravo in če ni pozitiven. »Lepotni poseg naj človeka predvsem osveži in s tem poudari njegovo notranjo mladost in vitalnost,« pravi Tea Jedlovčnik Štrumbelj.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media