Veselo druženje v Šibeniku

Veselo druženje v Šibeniku

Prosti čas | jul. '11

O sedmem srečanju prijateljev Vzajemnosti lahko govorimo le v presežnikih. Še nikoli namreč srečanje ni trajalo tako dolgo (štiri dni, od 30. maja do 2. junija) in še nikoli nismo bili tako daleč (Šibenik v Severni Dalmaciji). Predvsem pa se nas še nikoli doslej ni zbralo toliko. Kar 813 izletnikov iz vseh krajev Slovenije se je pripeljalo s 16 avtobusi, nekateri pa tudi s svojimi avtomobili. Pa še to: prvič je našim udeležencem dobrodošlico zaželela »pleh muzika«.
Zares, glasbenice in glasbeniki Steklarske godbe Hrastnik z mažoretkami so poskrbeli za prav poseben prvi vtis. In to je bil šele uvod v pestro dogajanje: sprehodi po lepo urejenem hotelskem naselju, plavanje v bazenu ali v morju, ki se je že kar prijetno ogrelo, druženje ob klepetu ali kartanju, jutranja razgibavanja z našo sodelavko Savino Vybihal, predavanja, zvečer pa zabava in ples.
Večina se je vsak dan udeležila kakega izleta: na otoka Prvić ali Zlarin, pa v Šibenik ali v Trogir. Najlepši je bil zagotovo obisk enega od hrvaških naravnih biserov - Narodnega parka Krka, kjer smo občudovali zlasti mogočne slapove. Tudi križarjenje po Kornatih ni zaostajalo, čeprav nam je vreme nekoliko zagodlo. Ladje, s katerimi smo pluli, je nekaj časa kar pošteno premetavalo po valovih, spremljale so nas tudi dežne kaplje, nato pa je le posijalo sonce. A večine vreme ni motilo, saj so bili zavzeti s prepevanjem in plesanjem po palubi.
Zagotovo je bila eden od letošnjih presežnikov tudi dalmatinska glasba, saj so nas domačini s petjem spremljali na vseh naših izletih, še celo tik pred odhodom domov so imeli naši izletniki priložnost, da zapojejo z njimi. Če nam je kaj skupnega, Slovencem in Dalmatincem namreč, je to zagotovo pesem.
Da srečanje ni bilo le prijetno in družabno, pač pa tudi koristno, so poskrbeli naši izbrani predavatelji. Danilo Radošević, dr. med., spec. internist v Termah Krka, je svetoval, kako učinkovito ukrotiti osteoporozo, saj ima sicer hude posledice. Miša Pušenjak iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor nas je spomnila na znane in manj znane zelenjadnice na vrtu, dr. Božidar Voljč pa je na svoj šegavi način spodbudil udeležence k zdravemu in čim bolj aktivnemu življenju. Sodeč po navdušenju za jutranjo telovadbo in po prepolnem plesišču vse večere so udeleženci srečanja zares vzeli njegove nasvete.
Poleg plesa ob živi glasbi je glavni animator Cveto Gerčer iz turistične agencije Palma poskrbel tudi za zabavo, naši sponzorji pa za lepe nagrade. Med drugim smo izbirali miss in mistra srečanja. A nista bila dovolj le lep obraz in čedna postava, kandidatke in kandidati so se morali izkazati tudi z različnimi spretnostmi. Pravi val navdušenja pa je požela modna revija kreacij, ki so jih iz vreč za smeti ustvarile spretne roke naših udeleženk s pomočjo Palminih animatorjev. Srečanje je bilo zares medgeneracijsko, saj sta zadnji večer popestrila še Nastja Lakner, uspešna tekmovalka v pon – pom plesih, ob petju opernih arij njenega petnajstletnega brata Žige pa je mnogim kar zagomazelo po telesu.
Z iskanjem skritega zaklada (no, enega vrednejšega in številnih manjših) ter kosilom v etno vasi se je naše štiridnevno druženja izteklo.
Zahvaljujemo se udeležencem za dobro voljo in za zvestobo. Kar nekaj je bilo tudi v Šibeniku takih, ki so bili z nami na vseh dosedanjih srečanjih, in verjamemo, da ne bodo manjkali tudi prihodnje leto. Vabljeni seveda tudi vsi drugi.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media