Dodatki zaokrožijo urejeno podobo

Dodatki zaokrožijo urejeno podobo

Dobro počutje | jul. '11

Prav res, vse, kar nosimo, dopolnjujejo dodatki! Brez njih oblačilo ne bi bilo popolno. Dodatki lahko poudarijo celoto, lahko pa jo uničijo, lahko naredijo odličen vtis ali so videti ceneno. Zato bo nekaj nasvetov prav gotovo koristnih tako pri izbiri, kot tudi pri sestavljanju modnih dodatkov.

Najpomembneje je, da so vsi dodatki skladni med seboj ne glede na to, kakšen slog izberete in tudi koliko sredstev namenite za urejanje. Če jih lahko sestavite v celoto, bodo tudi najcenejši kosi videti dragoceno.

Za mesto
Klasično damsko

Torbe in torbice. Poletni čas je pravzaprav kratek in tudi oblačila ter dodatki, ki so mu namenjeni, ne smejo biti prevelik finančni zalogaj. Pravilno izbrana torba je lahko uporabna tudi za pomlad in zgodnjo jesen. Lahko jo nosite s temnimi čevlji in bo tudi v hladnejšem vremenu prava kombinacija, pa tudi za visoko poletje z bolj odprtimi modeli obutve bo prišla prav. Pomembna je barvna skladnost in kakovost kovinskih dodatkov na njej.
Čevlji. Za poletna potepanja po mestu vam priporočam nekoliko bolj zaprt sandal. Noga bo v njem lepše počivala in izognili se boste neprijetnemu videzu oteklih nog, ki so še bolj opazne v sandalih z tankimi pasovi. Odprti prsti in naraven material bo dovolj, da se bo vaša noga počutila udobno, varno in da bo tudi za oko estetska. Ne smete pa pozabiti na negovane noge!
Nakit. Pazite na skladnost odtenka kovine, ki je tako na torbici, pasu in seveda na uhanih in prstanu. Če vam je poleti vroče in se močno potite, raje izberite kakovosten nakit, ki ne draži kože in ne pušča črnih madežev. Zlato je seveda najboljša izbira, vendar ga ne sme biti preveč, sicer izgubi na vrednosti. Držite se pravila: manj je več, kar pa ne velja samo za nakit!

Športno elegantno
Torbe in torbice. Na sliki je torba iz bombaža, kombinirana z usnjenimi ročaji. Takoj boste prepoznali, da je po videzu precej boljša od cenene in pogosto uporabljene plastike. Ne le za mestna potepanja, tudi za kak izlet ali za obisk plaže jo boste lahko uporabili. Črte so brezčasne in našli jih boste v različnih barvnih odtenkih. Modre ali črne bodo vedno moderne.
Čevlji. Udoben in tudi športen, čeprav ni namenjen teku, je par čevljev iz bombaža s podplati iz vrvi. Včasih smo jim rekli kar »špagarice«. So prav damsko oblikovani in če bi vas ravno ujel dež, imajo podplat iz tanke gume.
Nakit. Ogrlica iz obdelane lupine školjk je odlično dopolnilo vašega poletnega oblačila. Ni nujno, da so biseri pravi, saj so občutljivi na zaščitne kreme proti soncu, zato je bolje uporabiti manj dragoceno izvedbo. Ogrlica sliki je iz lupin školjk, ki so različne oblike in sestavljajo več nizov. Lepo zapolni malo večji izrez ali pa poudari vaše oblačilo. Tudi zapestnice so odličen modni dodatek, saj so zapestja že od nekdaj veljala za enega od najbolj zapeljivih in vitkih delov ženskega telesa.

Za plažo

Tudi na plaži smo rade lepe in opažene. Z leti, ko postava ni več tako izklesana, je treba obleči primerno oblačilo in izbrati ustrezne dodatke. Odlična rešitev so enodelne kopalke s tuniko ali pa daljša majica, tudi obleka v kombinaciji s kopalkami, lahko velik šal, ovit prek telesa. Lepo je, če se tudi vaši natikači, japonke in brisača ter slamnik barvno in stilsko skladajo.
Razmislite, preden se odločite za nakup in skušajte tudi v tem primeru sestaviti skladno celoto. Na spodnjih slikah boste našli nekaj predlogov.

Slamnik, klobuček ali kapa so obvezna zaščita pred žgočim soncem in eleganten dodatek, saj z njim tudi pritegnemo pozornost. Ker ga nosite k obrazu, vedno pazite, da boste izbrali najboljši možni odtenek. Tudi pri velikosti bodite pazljivi. Za zaščito na plaži izberite čim večjega. Bolj športne različice so iz bombaža in jih lahko zložite v torbo, tudi operete jih lahko, saj se zaradi potu ali zaščitnih krem, ki jih nanašamo na obraz, hitro umažejo.
Velika ruta ali šal in pareo so zelo praktični dodatki. Ne potrebujemo krojenja in šivanja, samo ovijemo se in že smo oblečeni. Ruto, šal ali pareo lahko nosimo kot krilo ali kot obleko. Je izredno praktičen kos, saj zavzame malo prostora in hitro postane najbolj uporaben del garderobe za plažo ali posedanje v restavraciji ob bazenu, kjer se je v kopalkah manj primerno kazati. Vzorec na ruti lahko prikrije kako pomanjkljivost, ujema pa naj se z barvo kopalk.
Proizvajalci kopalk vključujejo v svoje kolekcije tudi oblačila, ki se barvno in z vzorci ujemajo s kopalkami, zato se pozanimajte, kaj vam ponujajo. Čudoviti kompleti res pripomorejo k estetski podobi vaše postave.
Očala niso le modni dodatek, temveč tudi zaščitijo vaše oči. Priporočam, da so velika, temna in kakovostna. Imeti morajo ustrezno zaščito, pa tudi podati se vam morajo. Kljub velikosti morajo dobro »sedeti« na nosu! Modna so podobnih oblik, kot jih je v šestdesetih letih nosila Audrey Hepburn
Torbe za shranjevanje vsega, kar potrebujemo za plažo, so najbolj priročne večje. Velikost in barva sta prepuščena vam. Izberite tako, v katero boste lahko shranili vse potrebno za plažo in ki se bo skladala z vsemi drugimi dodatki. Praktično je, če ima velika torba še kak poseben manjši žep, kamor boste shranile drobnarije. Lahko je tak tudi nahrbtnik, da ne boste po nepotrebnem obremenjevali rok.
Sandali, natikači. Hitreje, kot jih obujemo, nataknemo, bolje je! Res pa je, da vsi niso primerni za vsako nogo, treba je paziti tudi na varen in udoben korak, zlasti če do plaže ni asfaltirane poti. Letošnji sandali so nizki, imajo veliko paščkov, ki dobro oprimejo nogo. Okrasje, kot so barviti kamenčki in bleščice, polepša tanke pasove. Pazite, da bo podplat nedrseč.
Barve. Če niste ljubiteljica barvitih odtenkov, ki so letos izredno priljubljeni, in si nikakor ne predstavljate, da bi jih nosili, si privoščite vsaj barvito brisačo. Predlagam veliko in enobarvno v vaši najljubši barvi. K njej boste enostavno lahko sestavili nevpadljiv slamnik, oblekli enobarvne kopalke, se ogrnili v pisano ruto in vaš videz bo sodoben in skladen.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media