Atletski veterani za vzor

Atletski veterani za vzor

Dobro počutje | okt. '11


Pod pokroviteljstvom občine Domžale so bile med 2. in 4. septembrom v Športnem parku Domžale 21. balkanske atletske igre veteranov - BAVI 2011, na katerih je sodelovalo kar 694 atletov in atletinj iz Albanije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Grčije, Hrvaške, Kosova, Romunije, Srbije, Turčije in Slovenije, med gosti pa so bili tudi atleti veterani iz Italije, Avstrije in Madžarske.

Tekmovalci so bili vseh starosti, od 30 do skoraj 90 let, vsi z enako željo, da postanejo balkanski prvaki v svoji kategoriji. Med njimi so bili tudi taki, ki so v mladih letih osvajali medalje celo na olimpijadah. Tekmovalci so se pomerili v teku na 100, 200, 400 in 5.000 metrov, v hoji na 5000 metrov, metu kopja, metu diska, kladiva in gire, ki je bila na balkanskih igrah tokrat prvič na sporedu, v troskoku, v štafeti 4 x 100 m, kjer je bila povprečna starost tekmovalcev v kategoriji nad 65 let pri moških kar 73 let, pa v teku z ovirami, v skokih v višino in daljino, v skoku ob palici in v metu krogle. Poskusno so uvedli tudi balkansko štafeto kot avtohtono disciplino, ki so jo pred mnogimi leti tekli na BAI in bo nadomestila štafeto 4x400m. Tekli so še na tri tisoč in deset tisoč metrov z ovirami ter štafetni maraton. V tej kategoriji je vsak od tekmovalcev v štafeti pretekel pet, eden med njimi pa skoraj šest kilometrov.
Največ pozornosti je pritegnil polovični maraton in večina med 200 udeleženci je teh 21 kilometrov po sicer vročih asfaltnih cestah uspešno premagala ob bodrenju domačinov. Tudi sicer so udeleženci vsi brez izjeme hvalili organizacijo in izvedbo iger. Veliko novih prijateljstev se je stkalo, poleg telefonskih številk pa so si tokrat tudi tisti, ki so jih šteli že precej več kot 60, izmenjevalili elektronske naslove. Svoje res pozitivne vtise pa so zapisali tudi v posebej zanje namenjeno knjigo, kjer so največkrat zatrdili, da so bile to doslej najbolje izvedene balkanske atletske veteranske igre. Slovenci so si izbojevali kar nekaj prvih mest in tako postali balkanski prvaki. Več o rezultatih na BAVI si lahko preberete na internetni strani glavnega organizatorja Atletskega kluba Domžale.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media