Telovadba s Šolo zdravja

Telovadba s Šolo zdravja

Dobro počutje | okt. '11

Že tretje leto zapored, tokrat pod pokroviteljstvom predsednika države dr. Danila Türka in občine Piran, je bilo na Tartinijevem trgu vseslovensko srečanje Šole zdravja.
Predsednica Zdenka Katkič je povedala, da društvo šteje že 670 članov, ki se združujejo v 30 skupin, te pa delujejo od Primorske do Prekmurja. Polurno jutranjo telovadbo, z vajami, imenovanimi 1.000 gibov, ki se je začela že ob 8. uri, je z dobro mero humorja vodil ustanovitelj gibanja dr. Nykolaj Grishin. Razgibavalo pa se ni le kakih 300 udeležencev ter podpornikov šole, temveč tudi veliko turistov in mimoidočih, saj jih je množica v oranžnih majicah, ki so prepoznavni znak društva Šola zdravja, kar potegnila vase. Marsikdo se je čudil, kako gibčni so ti šestdeset, sedemdeset in osemdeset let stari telovadci. Večina se namreč vsako jutro, izjema so le nedelje, pol ure razgibava na vodenih srečanjih, ki zdaj potekajo že po vsej Sloveniji. Tako množično srečanje bo še 18. oktobra v Šmarjeških Toplicah.
Da je srečanje minilo brez zapletov, ima zasluge predvsem podpredsednica, sedemdesetletna Ema Perkovič, sicer tudi ambasadorka prostovoljstva v akciji Šport za vse in zelo aktivna pri usposabljanju novih skupin na Primorskem. V društvu Šola zdravja je vsem za zgled, utelešenje načela »zdrav duh v zdravem telesu« in živ dokaz, da leta niso ovira, če je le želja in volja. Poudarja, da je lahko tretje življenjsko obdobje zelo kakovostno, če si človek sam tega želi in za to tudi kaj postori. In sami lahko največ storimo za svoje zdravje.
Člani društva Šola zdravja se zavedajo, da procesa staranja ne moremo ustaviti, lahko pa ga bistveno upočasnimo. Hkrati pa lahko tudi v zrelejših letih povečamo vsesplošno vitalnost ter pozitivno vplivamo na degenerativne bolezni in na kakovost življenja.
Za konec pa še vabilo: šola zdravja vsak mesec poskrbi za usposabljanje novih voditeljev skupin, ki jih pripravlja dr. Nikolay Grishin. Naslednje usposabljanje bo 7. oktobra v Murski Soboti. Vsak mesec začne delovati tudi kaka nova skupina; tako je konec septembra začela telovaditi nova skupina v Mengšu. Za več informacij lahko pokličete Zdenko Katkič na telefon 040 397 277 ali pišete na telovadba7.30@gmail.com.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media