Letni horoskop 2012

Prosti čas | jan. '12

V začetku leta si zaželimo srečno, zdravo in uspešno leto. Kaj to pomeni? Nebesna telesa predstavljajo naše okolje v vesolju. Upoštevajmo jih. Energije okolja so po svoji naravi nevtralne, od nas je odvisno, ali nanje reagiramo čustveno ali se odločimo za pametne ukrepe. Iz osebnih izkušenj vemo, da nas bolj vznemirijo tiste stvari, o katerih razmišljamo, kot pa tiste, ki jih jemljemo take, kakršne so. Ko se zgodi zaplet, je od nas odvisno, kako hitro najdemo rešitev. Srečni smo takrat, ko smo notranje usklajeni z zunanjimi dejavniki. Začetek recesije astrologi povezujemo z vstopom planeta Plutona v znamenje kozoroga, kar se je zgodilo 26. januarja leta 2008. Letos se bo navidezno premikal med sedmo in deseto stopinjo kozoroga. Čeprav bo Pluton v kozorogu do 23. marca leta 2023, pa ne bo imel negativnega vpliva na naše življenje.

Oven
Vedno znova razmišljate, zakaj je potrebno to, kar se vam trenutno dogaja. Neradi si priznate, da cilj lahko dosežete v več korakih: to, kar se vam dogaja danes, ste si prislužili z aktivnostmi pred meseci. Danes ustvarjate prihodnost, ki bo takšna, kot so temelji, ki jih gradite. Že res, da se velikokrat zgodi naključje. Že v drugi polovici januarja boste varčevali, popravljali neko napako. Poleti boste polni energije, vsem boste za zgled. Jeseni boste odkrili novo področje, na katerem se boste želeli dokazati. Življenje je kdaj pa kdaj naporno: pomembni so občutki, dejanja in dobri odnosi z ljudmi.

Bik
Čeprav ne verjamete v usodo, vas navdihuje zavest o tem, da smo ljudje kot bitja med seboj povezani ter da se dogajajo naključja, ki nam pomagajo preživeti. Pogosto se prepustite dogajanju, kljub temu pa se vse izteče dobro. Že na začetku leta boste doživeli nekaj presenetljivih dogodkov. Ne mislite, da drugi ljudje razmišljajo enako kot vi. Ne pričakujte, da izberejo enake užitke, bolje bo, da si v besedah izmenjate izkušnje. Komunikacija je pomembna. Spomladi in jeseni se vam bodo dogajale podobne stvari. Stik z zemljo ali športna rekreacija vas sproščata. Maja in junija preuredite okolje za bivanje.

Dvojčka
Optimizem veje iz vas vedno, ko ste v družbi. Mnogi vam zavidajo, ker so prepričani, da vam življenje teče zabavno in lahkotno. Vi seveda veste, da se trudite enako kot vsi drugi ljudje, le da ne delate panike, temveč poiščete praktične rešitve. Marca, julija in novembra boste reševali zaplete, ki bodo nastali zato, ker ne boste predvideli vseh okoliščin. To so obdobja učenja, primerno je, da se tedaj vpišete v izobraževalni tečaj. Junija se vam bodo odprle nove priložnosti, oktobra jih boste začeli uresničevati. Ljubezen uravnavate sproti: iščete bližino, se umaknete, nato spet najdete bližino.

Rak
Čustva vam pogosto ne dajo miru, dejanja so čustveno obarvana po vašem razpoloženju. To v okolici prebudi strahospoštovanje, pritegnete veliko pozornosti, saj vas ljudje pozorno opazujejo, da bodo znali predvideti vaše nadaljnje poteze. Ko se umirite, dobite priložnost, da ugotovite, kako se drugi zares počutijo. Tedaj se vam prebudijo tudi erotične potrebe. Doživljanje ljubezni je globoko, za ljubljeno osebo ste se pripravljeni bojevati. Kljub temu boste avgusta ugotovili, da je najlepši trenutek, ko opazujete naklonjenost ljubljene osebe, kako se trudi, da bi vam ugajala. Cilje boste uresničili postopoma.

Lev
Na začetku leta ste vedno prepričani, da bo to leto prijetno, odprle se vam bodo priložnosti, ljudje bodo prijazni. Pogosto je temu res tako, toda vsak mesec se dogajajo tudi neprijetne stvari. Zavedate se, da so se v preteklosti vse težave rešile, torej se bodo rešili tudi vsi zapleti, ki bodo nastali v prihodnosti. Julija boste doživeli nekaj, kar bo pripomoglo k vaši osebni zrelosti: naučili se boste komunicirati z ljudmi kot dva svetova: pripovedujte, kaj se dogaja v vašem svetu, do kakšnih ugotovitev prihajate. Prisluhnite pa drugim, da vam povedo, kako doživljajo svoje življenje. Sodelovanje.

Devica
Prehod v novo leto boste doživeli prijetno vznemirjeni. Konec januarja bo prišla streznitev, ko gre za pretirana pričakovanja o tem, kaj vam ponuja okolica. V težavah vedno ravnate enako: naredite načrt opravil in delate pridno kot mravlja. V drugi polovici aprila boste dosegli dobre rezultate. Čas bo za vnovični premislek o tem, kako naprej. Poiskali boste nove ljudi, s katerimi boste sodelovali. Sredi poletja boste nekoliko razočarani: priznali si boste, da vsak človek živi svojo osebno pot. Nihče ni v resnici zavezan k temu, da skrbi za vas. Kljub temu boste deležni veliko pozornosti in ljubezni.

Tehtnica
Nikoli ne morete vedeti, kako se bodo drugi odzvali. Zato ne pričakujte, da bodo vedno prijazni, ko se sami trudite. Veliko bolje bo, da si že v začetku leta priznate, da šteje le to, kar naredite zase. Pomembni so osebni razvoj, znanje, spretnosti, uspešno sporočanje. Konec januarja boste razmišljali o svojem poslanstvu, ki ga boste začeli uresničevati že februarja. Priprave bodo potrebne. Ko ste uspešni, lahko pomagate ljudem v okolici. Jeseni boste radostno ugotovili, da se prizadevanje za dobre odnose splača. Napredovali boste pri razumevanju sveta, novembra boste dosegli cilj.

Škorpijon
Potreba po duhovnem pogledu na svet je za vas odločilna. Ni dovolj, da verjamete statističnim kazalcem niti vam ne morejo ljudje povedati, za kaj se je v življenju vredno truditi. Ko odkrijete svoje poslanstvo, nenadoma začutite velikansko moč. Ni vam več težko zvečer bedeti, da dokončate nalogo, niti vam ni težko zjutraj zgodaj vstati, ko se odpravljate na potovanje. Junija in septembra boste nagrajeni za dobra dela, pozitivno prizadevanje se vam bo obrestovalo. V začetku februarja boste ugotovili, v čem je bistvo ljubezni. Svoje poslanstvo uresničujte tako, da gradite harmonične odnose.

Strelec
Leto se bo začelo živahno, vendar boste že na začetku leta vedeli, da morate biti pozorni na dolgoročne cilje. Že februarja bo prišla prva lekcija, ko boste ugotovili, da morate vsako novo priložnost premisliti: poštene priložnosti ne pobegnejo, vzemite si čas. Pomislite, kaj je tisto, kar lahko dajete drugim, kakšno korist imajo od vas. Tako boste krepili tudi samozavest. V začetku maja se obeta sprememba, junija boste predvsem zasanjani, julija bo čas za novo naložbo; za začetek nove naloge, ki se bo končala sredi oktobra. V zadnjem delu leta 2012 boste razmišljali o ljubezni. Prepričanja imajo moč.

Kozorog
Vaše življenje je umirjeno navzven, navznoter pa prekipevate od čustev in občutkov. Težava je v tem, da drugi ne opazijo, kaj se skriva v vas. Obraz ne izžareva ljubezni, morate jo opisati z besedami in pokazati z dejanji. V prvi polovici leta boste iskali uravnoteženo življenje, razumevajoč partnerski odnos: o sebi boste pripovedovali, za partnerja si boste iskreno želeli vedeti, kaj čuti, misli, načrtuje. V drugi polovici leta boste skušali uresničiti svoje poslanstvo. Ker imate pred očmi cilj, razvoj, napredek tudi na materialnem področju, boste morali premagovati številne ovire.

Vodnar
Nihče ni popoln, toda to vam še ne daje pravice, da kogarkoli obrekujete. Izhajajte iz zavesti, da si vsak prizadeva graditi življenje, v svojem bistvu je vsak človek dober. Kako se to navzven vidi, je odvisno od posameznika, od njegovega značaja in od okoliščin. Čeprav razumete druge ljudi, ne pričakujte, da bodo drugi razumeli vas. Zato svoja dejanja prilagodite pričakovanjem okolice, kar še posebej velja za drugo polovico julija ter ob koncu leta. V bistvu pa bo leto 2012 srečno leto za vas, veliko boste naredili na osebnem razvoju. Junija in septembra vas čakata dve čudoviti izkušnji. Nekje v ozadju čutite, da bo vse dobro.

Ribi
Neradi si priznate, da radi uživate v materialnih dobrinah. Vse drugo vam je bolj pomembno: počutje, razpoloženje, doživljanje ljubezni, medosebni odnosi. Veliko se pogovarjate. Pretresi vas spodbudijo, da si priznate osnovne življenjske potrebe: potrebujete to, kar primete v roke, da lahko delujete, živite, ustvarjate. Junija boste pozorni na odnose, oktobra boste ugotovili, da je od vas odvisno, kako se drugi vedejo do vas, novembra boste dobili nov zagon. Ko si priznate, kaj si želite, se vprašajte: kako in s kom lahko to uresničim? V začetku in ob koncu leta boste doživeli veliko ljubezni.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media